24 ting vi gleder oss til på Disney+
Skrevet av:
Publisert:
02.09.2019
Oppdatert:
16.06.2020

24 ting vi gleder oss til på Disney+

Disney kommer inn fra sidelinja, klare for å vinne strømmelekene! Se trailere, og les mer om de 24 tingene vi i Streamingguiden gleder oss mest til!

Strømmemarkedet nærmer seg bristepunktet! Disney+ er en kommende strømmetjeneste som skal kjempe mot Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Prime Video og den kommende Apple TV+. 12. november ble tjenesten lansert i USA, Canada og Nederland.

I løpet av våren har Disney+ også blitt lansert i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og India. For et par uker siden kom den skuffende nyheten om at strømmetjenesten ikke lanseres i Norge før i september.

Les også: Percy Jackson blir serie på Disney+

1. Et digert filmarkiv

Vi vet ikke hvor mange gamle filmer og serier Disney+ kommer til å bli lansert med. Disney har sagt at tjenesten "til slutt" vil tilby alle filmer Disney noensinne har produsert, men på lanseringsdatoen kommer tjenesten til å ha 500 filmer og 7500 TV-episoder.

  • Pixars første 23 filmer
  • Minst 20 Disney-klassikere, fra Snehvit til Frost 2
  • Alle Star Wars-filmene
  • Et knippe Marvel-filmer
  • 30 sesonger av The Simpsons
  • Flere serier fra ABC Studios, 20th Century Fox Television, Disney Channel og Nation Geographic

2. The Mandalorian

Regissøren av Iron Man og Løvenes konge (2019) er serieskaper for den første live action Star Wars-serien. Den følger Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones) i rollen som "en ensom revolvermann i ytterkanten av galaksen, langt vekk fra rekkeviddet til Den nye republikken".

Les også: Disney slipper stor sommerfilm rett på Disney+

3. Loki

Rick and Morty-manusforfatter Michael Waldron er serieskaper for denne kommende serien. Loki vil følge Tom Hiddleston som den norrøne guden, mens han dukker opp gjennom menneskehetens historie, og på merkverdig vis påvirker historiske hendelser.

Les også: Fire nye Marvel-serier

4. Monsters at Work

Mike og Sully fra Monsterbedriften og Monsteruniversitetet er tilbake! Vi vet svært lite om hva de kommer til å drive med i Monsters at Work, men det finner vi ut når serien dukker opp i 2020.

5. Lady og landstrykeren (2019)

Disney elsker å gjenskape sine animerte klassikere i live action, og selvfølgelig skal strømmetjenesten ha en fotorealistisk nyinnspilling klar allerede 12. november!

Les også: Du kan streame Disneys nyinnspillinger nå

6. WandaVision

Scarlet Witch og Vision er to absurd kraftige Marvel-helter som har hatt litt for lite å gjøre i Marvel-filmene hittil. Vision døde en grusom død i Avengers: Infinity War. På ett eller annet metafysisk vis kommer denne serien likevel til å følge kjæresteparet i et romantisk komedie-drama med retrovibber, som også kommer til å fungere som en prequel til Doctor Stranges kommende oppfølger. Dette kan gå bra eller dårlig, men det blir ikke kjedelig! Våren 2021.

7. Forky Asks a Question

Det morsomste konseptet som blir utforsket i Toy Story 4 er den nye karakteren Forky (eller Gaffen på norsk), en hjemmelaget leke som plutselig våkner til live når et barn fester piperensere og plastøyne på en spork. På Disney+ får han sin helt egen serie med korte episoder!

Les også: 9 serier du kan sette på når ungen våkner klokka fem

8. Obi-Wan Kenobi-serien

Ewan McGregor er tilbake som Obi-Wan Kenobi! Tolkningen hans var et av de største høydepunktene i den ellers kontroversielle prequel-trilogien, og vi gleder oss til å se den skjeggete jedien forsøke å gå inkognito på Tattooine.

Serien har blitt forsinket to ganger på grunn av manusproblemer, men Disney står fast ved at den er på vei!

Les også: Endelig kommer Jar Jar Binks tilbake

9. What If…?

What if…? kommer til å bestå av 23 frittstående animerte episoder, som tar hver av Marvel Studios' filmer i en ny retning, med scenarier som "hva hvis Peggy Carter fikk super soldier serumet istedenfor Steve Rogers?" Minst 25 av skuespillere fra filmene gjentar rollene sine i serien, som kommer sommeren 2021.

Les også: Streamingguiden anbefaler 8 animerte superheltfilmer

10. Untitled Star Wars series

Disney+ utvikler en ny Star Wars-serie, og den skal bli skrevet av Russian Doll-skaper Leslye Headland. Den nye serien skal være en actionthriller med elementer av kampsport, med kvinnelige karakterer i hovedrollene. I tillegg til den trippy serien, har hun skrevet og regissert filmene Bachelorette og Sleeping with Other People.

Les også: Ingen nye Star Wars-filmer på Disney+

11. She-Hulk

She-Hulk er kusina til Hulken, og imotsetning til fetter Bruce har hun full kontroll over personligheten sin når hun blir et enormt, slagkraftig grønt beist! She-Hulk serien har ingen premieredato ennå.

12. The World According to Jeff Goldblum

Jeff Goldblums nye serie handler om... ting Jeff Goldblum liker?

13. Moon Knight

Moon Knight er en jødisk bokser og leiemorder som blir drept av en egyptisk gudestatue, for så å bli gjenopplivet på én betingelse: At han blir månegudens avatar på jorda. Vi gleder oss til å se mer av denne speisa goth-superhelten.

14. Muppets Now

I sommer kommer Disney+ til å slippe en ny Muppet-serie. Serien vil ha korte episoder, og baserer seg ikke på manus. Hva betyr det? Skal Kermit og gjengen improvisere? Snakke med folk på gata? Det eneste vi vet er at hver episode skal bestå av tre forskjellige segmenter: Et gameshow, et kokkeshow og et talkshow.

15. High School Musical: The Musical: The Series

Denne meta-versjonen av High School Musical foregår på skolen der High School Musical ble spilt inn, og handler om at elevene skal sette opp "High School Musical: The Musical"! Jeg blir svett av bare å forklare tittelen.

Les også: Alle musikalfans burde se denne serien

16. Cassian Andor-serien

Rogue One: A Star Wars Story er kanskje den mørkeste og mest egenartede Star Wars-filmen hittil, og en av de mange minneverdige karakterene var opprørslederen Cassian Andor, spilt av Diego Luna (Narcos: Mexico). Nå får han sin egen serie. Roboten K-2SO (Alan Tudyk) skal også dukke opp, og det samme skal Stellan Skarsgård!

17. Togo

Thorbjørn Harr og Willem Dafoe spiller hovedrollene i denne hundekjøring-filmen, om det historiske Serumløpet til Nome. Løpet var en sledehund-stafett til byen Nome i Alaska som fant sted i 1925, og var også kjent som "kappløpet med døden".

Stafetten oppsto som en følge av at den isolerte byen Nome opplevde et utbrudd av sykdommen difteri. 20 hundespann kjørte medisin mot sykdommen 100 mil gjennom Alaska på fem døgn for å stoppe epidemien. Filmen følger sannsynligvis lederhunden Togo, som ledet norskfødte Leonhard Seppala gjennom 420 km av stafetten.

18. The Falcon and the Winter Soldier

Anthony Mackie aka Falcon aka Nye Captain America slår seg sammen med Sebastian Stan aka Bucky Barnes aka The Winter Soldier i den første MCU-serien på Disney+, som etter planen kommer i august 2020. Miniserien hadde bare et par uker med innspilling igjen da produksjonen ble lagt på is på grunn av COVID-19-pandemien.

Anthony Mackie og Sebastian Stan har ikke fått mange muligheter til å vise fram kjemien sin i Marvel-filmene, men det var visstnok de selv som tok initiativet til denne nye serien, som både skal ha superhelt-action og menneskelig drama. I et intervju sa Stan at "Vi kan plassere dem i situasjoner som vi aldri har vært i stand til å sette dem inn før, fordi du nå har seks timer i motsetning til to."

19. Star Wars: The Clone Wars sesong 7

Jeg har ærlig talt ikke sett The Clone Wars, men sånn jeg forstår det er det en actionfylt serie med stor vekt på mytologi. Serien ble skapt av George Lucas, og fyller tomrom rundt omkring i universet mellom prequel-trilogien og de originale Star Wars-filmene.

Mens de første sesongene tydelig var rettet mot barn, har serien tatt for seg stadig mer dramatiske og "voksne" hendelser, og den etterlengtede finalesesongen er endelig på vei!

20. Ms. Marvel

Kamala Khan er en av Marvel-universets mest populære karakterer! En pakistansk tenåring fra New Jersey som oppdager at hun har utenomjordiske superkrefter. Britiske Bisha K. Ali (Four Weddings and a Funeral, Sex Education) skal skrive serien, som ikke har noen premieredato ennå.

Les også: 6 rå kvinnelige superhelter du kan streame nå

21. Lizzie McGuire sesong 3

Lizzie McGuire var Hilary Duffs gjennombrudd, og fulgte en helt vanlig high school-jentes eventyr. Lizzie hadde mor, far, lillebror, to venner og et animert alter ego, som tidvis dukket opp for å avsløre hva hun egentlig tenkte. Det blir spennende å se om noe har forandret seg når 31 år gamle Hilary returnerer til rollen!

Denne serien var godt i gang med produksjonen da ledelsen i Disney+ bestemte seg for å sette prosjektet på pause, og ansette en ny gruppe manusforfattere for å ta serien i en mer barnevennlig retning. Vi krysser fingrene for at den endelige serien blir verdt å få med seg!

22. Hawkeye

Hawkeye er spilt av karakterskuespilleren Jeremy Renner, har et sjarmerende småbruk med kone og barn, og kan skyte veldig nøyaktig med pil og bue. Han har dukket opp i hele fem Marvel-filmen, men er, ærlig talt, en av de kjedeligste karakterene i Marvels Cinematic Universe. Vi har troen på at en frittstående serie kan løfte Clint Barton fram i lyset! Serien kommer høsten 2021.

Les også: Tegneserie-TV du kan streame nå

23. SparkShorts og Short Circuit

Animatører fra Disney og Pixar får friere tøyler til å lage små animerte kortfilmer i disse to seriene. Med jevne mellomrom, cirka én gang i måneden, slipper SparkShorts (Pixar) nye kortfilmer, mens Short Circuit (Disney) slapp 14 kortfilmer i januar, og slipper et nytt lass på et senere tidspunkt. Kortfilmene har fått ros for å være morsomme, visuelt oppfinnsomme, og å ta for seg voksen og modig tematikk.

24. Untitled Beauty and the Beast series

Disney jobber med en serie som bygger på live action-versjonen av Skjønnheten og udyret. Miniserien foregår før handlingen i filmen, med fokus på kjekkasen Gaston og hans venn og medhjelper LeFou. Luke Evans og Josh Gad skal tilbake i rollene sine fra filmen, og kommer også til å produsere serien sammen med Eddy Kitsis og Adam Horowitz. Komponist Alan Menken, som komponerte sangene til Skjønnheten og udyret og flere andre Disney-klassikere, er også tilbake!

Nye filmer og serier