I dag kan du streame Beforeigners, HBOs første norske serie
Skrevet av:
Publisert:
21.08.2019
Oppdatert:
27.08.2019

I dag kan du streame Beforeigners, HBOs første norske serie

Ikke glem undertekstene når du ser strømmegigantens norske storsatsning!

Beforeigners er en ny norsk sci-fi-satire der folk fra fortiden kommer tilbake til live, og skaper en innvandringskrise i Norge.

Øverst på rollelista står Nicolai Cleve Broch, islandske Jóhannes Haukur Jóhannesson (Atomic Blonde), finske Krista Kosonen (Blade Runner: 2049), Veslemøy Mørkrid (Okkupert), Eili Harboe (Thelma), Stig Henrik Hoff og Agnes Kittelsen.

Les også: Fucking Åmål-regissøren slapp en hysterisk morsom HBO-serie

HBO Nordic advarer om at ikke all dialogen foregår på norsk. I tillegg til sekvenser på engelsk, utspiller også deler av handlingen seg på finsk, islandsk og norrønt. Med mindre du har et par mastergrader i nordiske språk anbefaler vi derfor at du skrur undertekstene på.

NRK Filmpolitiet og VG mener serien er stor satire og gir terningkast fem, mens Dagsavisen klinker til med en sekser. Svenske Aftonbladet kaller serien "skrudd og uimotståelig".

Les også: HBO skal lage norsk revansjserie

I serien dukker en hel haug med mennesker fra fortiden opp, i vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall.

Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt «beforeigners», har heller ingen minner om hendelsene. Bare én ting er sikkert: de fortsetter å komme, og det er ingen vei tilbake.

Skaperne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad (Lilyhammer) satiriserer innvandringsdebatten med serien, som er regissert av Jens Lien (Sønner av Norge).

Se hvor du kan streame Beforeigners her

Nye filmer og serier