Monica Lewinsky produserer tredje American Crime Story
Skrevet av:
Publisert:
07.08.2019
Oppdatert:
09.08.2019

Monica Lewinsky produserer tredje American Crime Story

Monica Lewinsky skal produsere Impeachment, om da Bill Clinton ble stilt for riksrett i 1999.

Siden første sesong av American Crime Story, The People vs. O.J. Simpson, begynte i 2016, har produsent Ryan Murphy lovet en sesong om orkanen Katrina. Nå er den utsatt igjen, og tredje sesong skal hete Impeachment, og handle om Bill Clinton.

American Crime Story er produsert av Glee- og American Horror Story-produsent Ryan Murphy, som også har regissert flere episoder av serien. Hver sesong av serien følger en ny historisk hendelse, og rettssaken som fulgte, og er skrevet av et nytt forfatterteam.

The People vs O.J. Simpson ble skrevet av forfatterteamet bak Larry Flynt - Skandalenes Mann, mens The Assassination of Gianni Versace ble skrevet av fyren bak London Spy.

Les også: Obamaene lager 7 Netflix-produksjoner

Mens Bill Clinton var president hadde han en affære med Monica Lewinsky, et lavtlønnet medlem av Det hvite hus-staben. Lewinsky var i starten av tjueårene.

Affæren varte fra 1995 til 1997, og i 1998 ble historien lekket til pressen. Bill Clinton nektet at de hadde hatt et seksuelt forhold.

Clinton ble stilt for riksrett for å ha løyet under ed, men ble frikjent fordi han ikke definerte oralsex og onani som "et seksuelt forhold".

Les også: Gal Gadot skal spille en slags glamorøs kvinnelig Einstein

Etter skandalen ble Lewinsky latterliggjort og framstilt som en ondsinnet fristerinne. Hun skyldte store summer til advokater, og slet med å få jobber. I dag er hun en profilert aktivist og TV-personlighet.

Lewinsky skal produsere den nye sesongen, som blir skrevet av Sarah Burgess, som tidligere har skrevet teaterstykkene Dry Powder og Kings.

Les også: Skaperne av The Haunting of Hill House lager to nye Netflix-serier

Hun har også jobbet på serien Purity, basert på Jonathan Franzen-boka med samme navn og med Daniel Craig i hovedrollen. Purity har et planlagt budsjett som er høyere enn noen annen TV-serie, og skal visstnok spilles inn når Craig er ferdig med Bond 25.

Sarah Paulson (The People vs O.J. Simpson), Beanie Feldstein (Booksmart), Annaleigh Ashford (The Assassination of Gianni Versace) skal spille hovedrollene i Impeachment: American Crime Story.

Se hvor du kan streame American Crime Story her

Nye filmer og serier