Se traileren til HBOs første norske serie
Skrevet av:
Publisert:
29.07.2019
Oppdatert:
29.07.2019

Se traileren til HBOs første norske serie

Beforeigners er en sci-fi-satire der folk fra fortiden kommer tilbake til live, og skaper en innvandringskrise i Norge. Kan skaperne av Lilyhammer gjøre det samme for HBO som de gjorde for Netflix?

21. august er det premiere på HBOs første norske serie, Beforeigners, også kjent som Fremvandrerne.

Øverst på rollelista står Nicolai Cleve Broch, islandske Jóhannes Haukur Jóhannesson (Atomic Blonde) og finske Krista Kosonen (Blade Runner: 2049).

Les også: Fucking Åmål-regissøren slapp en hysterisk morsom HBO-serie

Men dette er ikke noen utvasket samnordisk produksjon, altså! Resten av lista fylles ut med helnorske Veslemøy Mørkrid (Okkupert), Eili Harboe (Thelma), Stig Henrik Hoff og Agnes Kittelsen.

I serien dukker en hel haug med mennesker fra fortiden opp, i vår tid. De er fra tre ulike tidsperioder: steinalderen, vikingtiden og sent 1800-tall.

Les også: Stream fjorårets norske filmer

Ingen forstår hvordan dette er mulig, og menneskene fra fortiden, kalt «beforeigners», har heller ingen minner om hendelsene. Bare én ting er sikkert: de fortsetter å komme, og det er ingen vei tilbake.

Skaperne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad (Lilyhammer) satiriserer innvandringsdebatten med serien, som er regissert av Jens Lien (Sønner av Norge).

Les også: HBO skal lage norsk revansjserie

Nye filmer og serier