Ny strømmetjeneste på vei - er dette framtida?
Skrevet av:
Publisert:
01.07.2019
Oppdatert:
03.07.2019

Ny strømmetjeneste på vei - er dette framtida?

Steven Spielberg og flere av verdens største stjerner vil lage åtte minutter lange episoder som du streamer på telefonen.

Ifølge Jeffrey Katzenberg, sjefen for Disneys renessanse på nittitallet og produsenten av Shrek, er både formatene "film" og "TV-serie" på vei ut. I fremtiden skal vi se fortellingene på mobiltelefonen, delt opp i 7 minutter lange kapitler.

Les også: Ingen nye Star Wars-filmer på Disney+

Hans nye strømmetjeneste Quibi (en klumsete forkortelse for "quick bites") skal lanseres i april neste år, og har planer om å slippe 125 "kapitler" i uka. Hver serie skal vare i to-tre timer, men deles opp i fem-ti minutter lange kapitler som slippes daglig på strømmetjenesten.

Ideen høres kanskje ut som "lange Vines", men noen veldig flinke folk har meldt interesse. Skuespillere som Anna Kendrick (Pitch Perfect), Naomi Watts (King Kong og den kommende Game of Thrones-prequelen), Idris Elba (Luther) og Justin Timberlake, og regissører som Steven Spielberg og Guillermo Del Toro (The Shape of Water) skal alle lage nye serier for Quibi.

Les også: Apple TV+ kommer til høsten – se klippene

Quibi skal bruke nesten ti milliarder kroner på innhold i 2020, og skal vise både drama-, komedie-, skrekk-, animasjon- og realityserier.

Vi ønsker framtiden hjertelig velkommen, men krysser fingrene for at filmer og TV-serier ikke dør ut med det første likevel.

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie