Fucking Åmål-regissøren slapp en hysterisk morsom HBO-serie
Skrevet av:
Publisert:
01.07.2019
Oppdatert:
01.07.2019

Fucking Åmål-regissøren slapp en hysterisk morsom HBO-serie

Gösta er HBO Nordics første egenproduksjon, og kommer fra Lukas Moodysson. Den har fått strålende anmeldelser, og du kan streame de første fire episodene nå!

Netflix og Viaplay har kommet den i forkjøpet, men i dag begynte endelig HBO Nordics satsning på nordisk innhold. Gösta er en påkostet serie på 12 episoder, alle skrevet og regissert av Lukas Moodysson, best kjent for ungdomsklassikeren Fucking Åmål.

Gösta følger en 28 år gammel barnepsykolog som flytter fra Stockholm for å ta sin første jobb i en liten by på landet. Gösta er en snill og konfliktsky fyr som vil hjelpe alle han møter, men det går ikke alltid like bra.

Les også: De morsomste seriene som går nå

Serien har fått veldig gode anmeldelser. DN omtaler den som "svensk humor på sitt beste", Filmpolitiet drar fram seriens overraskende brodd, og Dagbladet kaller serien "umulig å mislike".

Det har vært stille fra Moodysson siden han lagde sjarmbomba Vi är bäst! i 2013. I et intervju for halvannet år siden, uttalte han at serien skulle være en god blanding av humor og drama.

Les også: Se Paul Thomas Anderson og Thom Yorkes nye Netflix-film

"Jeg vil at Gösta skal være en blanding av komedie og Dostojevskij; så morsom som mulig og så seriøs som mulig."

Vi kan altså glemme det verste gravalvoret fra Lilja 4-ever og Mammut, men serien leverer likevel noen harde slag i magen.

Se hvor du kan streame Gösta her

Nye filmer og serier