Narnia-feber på Netflix
Skrevet av:
Publisert:
13.06.2019
Oppdatert:
13.06.2019

Narnia-feber på Netflix

Bøkene om Narnia har fortrylt flere generasjoner med barn, og nå vil Netflix filmatisere alle de syv bøkene. De har ansatt en Pixar-forfatter som ikke bare skal lage serie, men også Narnia-filmer!

C. S. Lewis' Narnia-bøker kom ut hvert år fra 1950 til 1956, og har solgt mer enn hundre millioner kopier på verdensbasis.

BBC produserte en serie basert på fire av bøkene på 1980-tallet, og mellom 2005 og 2010 kom det tre filmer basert på Løven, heksa og klesskapet, Prins Caspian og Reisen til det ytterste hav. Etter at den tredje filmen ikke tjente nok penger på kino, har vi ikke hørt særlig mer fra filmserien.

Les også: His Dark Materials er HBOs neste episke fantasyserie

I fjor kjøpte Netflix rettighetene til hele bokserien, og nå har de satt manusforfatteren bak Coco, Matthew Aldrich, bak roret på Narnia-serien og filmene.

Riktig, Netflix melder at de både skal produsere en serie og flere Narnia-filmer.

"Aldrich vil jobbe på tvers av både serie og film, og fungere som en kreativ arkitekt på alle prosjekter under avtalen," sier Netflix i en pressemelding.

Les også: Din guide til drage-titlene

Inntil videre vet vi ikke når Narnia-innholdet dukker opp eller hvor tett det vil følge handlingen i bøkene. Filmene fra 2000-tallet la litt mindre vekt på den tydelige kristne tematikken i bøkene, og vi er spent på om Netflix tar den samme ruta, eller om de omfavner den forkynnende stilen til Lewis.

Per nå er det bare én Narnia-film å finne på Netflix, og det er The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader fra 2010.

Nye filmer og serier