Hva Game of Thrones-slutten betyr
Skrevet av:
Publisert:
20.05.2019
Oppdatert:
22.05.2019

Hva Game of Thrones-slutten betyr

Vi kommer aldri til å se en ny Game of Thrones-episode igjen.

Game of Thrones er ferdig! Den lille, karakterdrevne fantasyserien basert på nerdenes favorittbøker startet rolig for ni år siden, med moderate seertall og gode anmeldelser.

Åtte sesonger senere har GoT for lengst lagt fra seg den uferdige bokserien som kildemateriale, og ingen var sikre på hvordan dagens episode skulle ende. Internett har kokt over med både lovord, irritasjon og sinne gjennom hele den effektive finalesesongen, men nå har serieskaperne sagt alt de trengte å si.

Herfra kommer det spoilere for siste episode av Game of Thrones, "The Iron Throne".

  • Daenerys er død, drept av kjæresten/nevøen sin.
  • Jerntrona er nedsmeltet av Drogon, som etter alt å dømme hater monarki.
  • Bran, gutten som kan se både fortiden og framtiden, er konge over seks kongeriker.
  • Sansa har trukket The North ut av Westeros.
  • Jon er forvist til The Night's Watch, men endte opp med å kose med Ghost og stikke videre nord med Tormund.
  • Arya seiler videre vestover for å se om det skjer noe spennende der.
  • Grey Worm og The Unsullied seiler øst til Naath.
  • Tyrion slapp unna døden, og har blitt en noe motvillig Hand of the King.
  • Han har samlet et Small Council som består av Brienne, Davos, Sam og den totalt ukvalifiserte Bronn.

Alt i alt var avslutningen overraskende lettbeint. Sitcom-vitser har flydd gjennom den 75 minutter lange episoden. Jon gjorde det rette og betalte dyrt for det, men alle andre har det tilsynelatende fint.

Tyrions nominasjonstale for Bran rammer inn serien som en studie i historiefortelling, og den unike evnen historier har til å bringe folk sammen.

Enten Game of Thrones-finalen levde opp til forventningene dine eller ikke, har Tyrion et poeng. Game of Thrones er ikke bare en brutal fantasyserie, det er også en fortelling som har bragt folk sammen.

Hver uke slipper strømmetjenestene hauger med nye serier. Noen av dem er fantastiske, og noen burde du holde deg langt unna, men veldig få skaper så mange samtaler, diskusjoner og mellommenneskelige øyeblikk som Game of Thrones.

Hva blir den neste Game of Thrones? Hvem vet. HBO har de siste ukene sluppet trailere til Watchmen, Big Little Lies 2, Westworld III og His Dark Materials. Nick Frost og Simon Pegg lager en TV-serie de beskriver som den neste Game of Thrones, Prime gjør Ringenes herre til tidenes dyreste serie og HBO utvikler fire forskjellige Game of Thrones-prequelserier.

Men inntil videre er Game of Thrones ferdig, og du må finne noe annet å streame. Streamingguiden er din guide gjennom strømmejungelen ;)

Se hvor du kan streame Game of Thrones her!

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie