34 komedier du burde streame
Skrevet av:
Publisert:
15.05.2019
Oppdatert:
09.12.2019

34 komedier du burde streame

Humor er som kjent objektivt, og derfor har Streamingguiden lagt fram tidenes 34 morsomste filmer. Neida, dette er noen anbefalinger vi har snakket om på kontoret denne uka!

Mean Girls

Tina Fey (30 Rock) baserte manuset til Mean Girls på en selvhjelpsbok for tenåringsforeldre. Få ting er nemlig skumlere enn tenåringsjenter med makt. Det får Cady erfare når hun etter flere år med hjemmeskole skal finne seg til rette på en vanlig high school. Denne filmen gir flere latterkuler i minuttet enn enkelte filmer kan gi deg på halvannen time!

Se hvor du kan streame den her.

Step Brothers

Will Ferrell og John C. Reilly er to voksne menn som fortsatt bor hjemme. Når foreldrene deres forelsker seg i hverandre må de flytte sammen og leve som stebrødre. Denne filmen baserer seg i stor grad på at ordene "Catalina Wine Mixer" høres morsomme ut. Det gjør de, så vi er revet med.

Se hvor du kan streame den her!

Sex and the City

Selv Carrie Bradshaw kan bli en bridezilla. I film-oppfølgeren til serien med samme navn skal hun endelig gifte seg med Mr. Big, og planene eskalerer fort. Denne filmen hadde absolutt alt fans av serien lengtet etter!

Se hvor du kan streame den her.

Les også: Ny Sex and the City-serie på vei

Love Actually

En flokk med briter sliter med kjærligheten i juletider. Denne universelt elskede filmen er ikke bare en juleklassiker, men også en søt og tidvis hysteriske morsom komedie. Hvis du ser bort fra han Mark som creeper på 17 år gamle Keira Knightley.

Se hvor du kan streame den her!

Les også: 10 filmer som gir deg julestemning

Juno

Vi møter en småsprø, vittig og ujålete tenåringsjente som uplanlagt blir gravid med kompisen Paulie Bleeker. Juno bryr seg generelt lite om hva andre mener og dyrker sin egen stil og veslevoksenhet. Det blir starten på en 9 måneder lang følelsesmessig berg-og-dalbane med en overraskende avslutning!

Se hvor du kan streame den her.

The Intern

Robert De Niro spiller en 70 år gammel praktikant. Han er en rutinert kar, men i møte med miljøet i det nye reklamebyrået og sjefen Jules blir han for junior å regne. Men erfaring trumfer kanskje alder?

Se hvor du kan streame den her!

Pitch Perfect

A capella-konkurranser på collegenivå er tough shit, spesielt når vi følger en ren jentegruppe som ikke kan synge bass eller lage de (i 2012) svært trendy dubstep-lydene. Pitch Perfect er en av de få komediene som faktisk leverer like godt i oppfølgerne som originalen, og kombinasjonen av konstante vitser og allsang-faktor er utrolig effektiv!

Se hvor du kan streame den her.

A Fish Called Wanda

En gjeng pompøse briter prøver å blidgjøre en sexy amerikansk juveltyv i denne klassiske komedien. Handlingen suser forbi mens vi følger stadig større og mer overraskende komiske scenarier.

Se hvor du kan streame den her!

The Devil Wears Prada

Anne Hathaway er en ung journalist helt uten sans for mote som ender opp med å bli assistenten til Meryl Streep, moteverdenens mest beinharde redaktør. Begge skuespillerne leverer i denne skarpe og hjertevarme komedien!

Se hvor du kan streame den her.

Les også: Topp 10 morsdagsfilmer du kan streame nå

Smala Sussie

Vi kan bare beklage fraværet av norske komedier i denne lista, men her har du en svensk en! Når Sussie har forsvunnet må storebroren tilbake til den lille bygda han han vokste opp i. Han blir blandet opp i noen stjålne penger, narkotika og noen hysterisk morsomme svenske småbykarakterer.

Se hvor du kan streame den her!

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Nyhetsoppleseren Ron Burgundy er 1970-tallets mest arrogante sjåvinist, og setter svært lite pris på sin nye kvinnelige kollega. Anchorman har et rykte på seg for å bli morsommere hver gang du ser den, og den absurde komedien tåler mange gjensyn!

Se hvor du kan streame den her.

Dum og dummere

Jim Carrey har løftet idioti på film til en kunstform. Carrey og Jeff Daniels er to idioter som legger ut på en road trip for å levere tilbake en koffert full av penger til sin rettmessige eier i en av nittitallets dummeste filmer.

Se hvor du kan streame den her!

Les også: De ti beste idiotkomediene du kan streame nå

The Royal Tenenbaums

I en Wes Andersonsk versjon av New York har en rik genifamilie tørna helt. Mor og far har vært separert i flere tiår når mors assistent frir til henne. Da bestemmer pappa Tenenbaum seg for å late som han har kreft, så hele slekta kan samles og bli en familie igjen!

Se hvor du kan streame den her.

Clueless

Møt Cher Horowitz: en tilsynelatende dum, blond, rik og populær jente som legger sjela i det å ikke virke smart. Det er nemlig ikke kult å være smart på high school. Bak fasaden skjuler det seg likevel en mesterhjerne som står bak både spleiselag og makeovers.

Se hvor du kan streame den her!

Role Models

Danny og Wheeler er to energidrikkselgere som blir dømt til 150 timer samfunnstjeneste. De blir satt i kontakt med organisasjonen Sturdy Wings, og skal være voksne forbilder for problembarn. Akkurat dét er de ikke egnet til!

Se hvor du kan streame den her.

Coming to America

Eddie Murphy er den steinrike prinsen av det fiktive afrikanske monarkiet Zamunda. Han reiser til USA for å finne seg en kone. Der må han imidlertid utgi seg for å være en fattig student, bo i en falleferdig hybel og jobbe på McDonald's-ripoffen McDowell's.

Se hvor du kan streame den her!

Ace Ventura: Pet Detective

Mer Jim Carrey her! I Ace Ventura-filmene gir han oss fysisk komedie på vanvittig høyt nivå. Kjæledyrdetektiven leter etter en bortført delfin som er maskoten til et idrettslag, og roter seg bort i jungel, milliardærer og dyr som skifter kjønn!

Se hvor du kan streame den her.

Freaky Friday

Versjonen av Freaky Friday med Lindsay Lohan og Jamie Lee Curtis er den tredje av fire, men i våre hjerter er det den eneste. Jamie Lee Curtis er fantastisk som en 16 år gammel jente i en 45 år gammel kropp!

Se hvor du kan streame den her!

Elf

Will Ferrell er kongen av god dum humor, og i Elf spiller han Buddy, et menneske som ble adoptert av nissen og derfor alltid har trodd han var en alv. Lag en bolle sjokoladespaghetti og kos deg!

Se hvor du kan streame den her.

Knocked Up

Katherine Heigl (Grey's Anatomy) lever i hektisk tempo og ser karrieren sin skyte fart. I et svakt øyeblikk skeier hun ut litt og havner til sengs med verdens slækkeste fyr, Ben. Allison står overfor valget mellom å bli alenemor, eller å bli kjent med barnets far.

Se hvor du kan streame den her!

Les også: Streamingguiden anbefaler 10 romantiske komedier

Easy A

Emma Stone er på sitt morsomste i denne filmen, der hun later som hun tar high school-gutters jomfrudom, i bytte mot gavekort. Tro det eller ei, men selv ikke denne operasjonen går helt som planlagt!

Se hvor du kan streame den her.

Wedding Crashers

John og Jeremy er to kvinnebedårere som har for vane å gå i fremmede menneskers bryllup for å ha det litt gøy med kvinnene (inkludert bruden).

Se hvor du kan streame den her!

Forgetting Sarah Marshall

Den eneste filmen som både har hawaiiske ferievibber og tissen til Jason Segel. Han har nettopp blitt dumpet av TV-stjerne-kjæresten, og bestemmer seg for å dra på singelferie for å komme unna henne. Så dukker hun opp, med den nye rockestjerne-kjæresten sin!

Se hvor du kan streame den her.

Les også: 10 solfylte filmer du kan streame nå

Get Him to the Greek

I denne snodige nesten-oppfølgeren er Russell Brand tilbake som rockestjerna, og Jonah Hill spiller en helt annen rolle enn han gjorde i Forgetting Sarah Marshall. Moro er det lell når mellomleder Hill skal prøve å frakte rockeren til comebackkonserten sin på tre dager.

Se hvor du kan streame den her!

Legally Blonde

Reese Witherspoon viser den mer sukkersøte siden av Election-karakteren sin. Hun er en voldsomt intelligent men overflatisk blondine som begynner på jusstudier for å vinne tilbake kjæresten sin!

Se hvor du kan streame den her.

13 snart 30

En trettenåring våkner opp i Jennifer Garners kropp. Plottet er ikke nytt, men Garner er kjempesjarmerende og bærer den ektefølte og nostalgiske filmen.

Se hvor du kan streame den her!

Happy Gilmore

Adam Sandler peaket på nittitallet med denne energiske og barnslige sjarmbomba. Happy er en avdanka ishockeyspiller som finner ut at han er et naturtalent i golf!

Se hvor du kan streame den her.

Hvordan bli dumpet på ti dager

Kate Hudson skriver en klikkvennlig artikkel i tiden før clickbait. Hun skal møte en fyr og få han til å dumpe henne på ti dager, ved hjelp av "klassiske feil kvinner gjør". Du får ingen premie for å gjette hvordan historien ender, men denne romcomen leverer på sjarm.

Se hvor du kan streame den her!

Bridesmaids

En av tiårets absolutt morsomste filmer følger et ekte amerikansk brudefølge som lufter intern konflikt, konfronterer finanskrisa, blir kastet ut av et fly, bæsjer i vasken og lærer viktige lekser om vennskap!

Se hvor du kan streame den her.

Les også: Melissa McCarthy er årets beste og verste skuespiller

Dodgeball: A True Underdog Story

Vince Vaughn er fascinerende dårlig i økonomi, og ligger an til å miste eierskap over det lille treningsstudioet sitt. Den eneste løsningen er å samle en gjeng tapere for å vinne verdensmesterskapet i kanonball, og slå den onde treningssenter-giganten spilt av Ben Stiller. Naturlig nok.

Se hvor du kan streame den her!

The Big Sick

En selvbiografisk romantisk komedie skrevet av Kumail Nanjiani (som også spiller hovedrollen) og kona Emily Gordon. Emily havner i et koma kort tid etter at hun og Kumail har begynt å date, og på sykehuset møter han foreldrene hennes for første gang!

Se hvor du kan streame filmen her.

The Breakfast Club

En nerd, en skjønnhet, en sportsfreak, en småkriminell og en einstøing møtes for første gang idet de alle har brutt en av skolens regler. Det blir et møte de aldri glemmer, og en av åttitallets mest minneverdige komedier.

Se hvor du kan streame den her!

Blockers

Regidebuten til Pitch Perfect-manusforfatter Kay Cannon er en fantastisk komedie om ungdommer og overbeskyttende foreldre. Filmen har både grove vitser i høyt tempo og ektefølt tenåringssårhet!

Se hvor du kan streame den her.

I Love You, Man

Paul Rudd skal til å gifte seg, men oppdager at han ikke har noen mannlige venner som kan være forlover i bryllupet. Han har faktisk ingen mannlige venner i det hele tatt. Etter en haug mislykkede vennedates snubler han over Jason Segel, og de gjør et realt forsøk på å bli bestevenner.

Se hvor du kan streame den her!

Nye filmer og serier