Du burde se på Fleabag
Skrevet av:
Publisert:
16.05.2019
Oppdatert:
14.05.2019

Du burde se på Fleabag

Den beste humorserien på Prime Video følger en traumatisert kvinne som prøver å fikse livet sitt.

Phoebe Waller-Bridge er en av film- og serieverdenens sterkeste stemmer.

Hun har bakgrunn som skuespiller, og hennes gjennombrudd både som hovedperson og manusforfatter kom i serien Crashing (som ikke må forvekslet med den andre serien Crashing).

Siden har hun skapt og skrevet en av våre favorittserier på streaming for tiden, Killing Eve. Den serien handler om jakten på en seriemorder, og gjensidig fascinasjon mellom to ustabile kvinner.

Les mer om Killing Eve sesong 2 her

Hun spilte roboten L-337, det største høydepunktet i Star Wars-filmen Solo, hun er manusforfatter for den tjuefemte James Bond-filmen og hennes neste HBO-serie, Run, skal etter planen komme ut neste år.

Hennes største prestasjon er likevel serien Fleabag, som hadde seks episoder i 2016, der hun både skriver hver episode og spiller hovedrollen. Denne uka kommer andre sesong, og hvis Fleabag har gått deg hus forbi burde du stryke ut alle punktene i kalenderen og sørge for at sofaen er ledig.

Fleabag er en irritabel, seksuelt frigjort dame i London, og serien følger livet hennes. Serien åpner som en litt grovere utgave av Bridget Jones, men etterhvert forstår vi hvilke traumer hun har vært gjennom.

Les også: De beste seriene du gikk glipp av denne våren

Psykisk helse er ikke et nytt tema for en humorserie, men selv i tiden etter Trainwreck, Girls og Crazy Ex Girlfriend er det slående hvor dypt rystet hovedpersonen er, uten at serien slutter å levere latterkuler av den grunn.

Første sesong av Fleabag føles som en fullstendig historie, men hvis det er én person som kan dra i land sesong 2 av en miniserie, må det være Phoebe Waller-Bridge.

Se hvor du kan streame Fleabag her!

Nye filmer og serier