Obamaene lager 7 Netflix-produksjoner
Skrevet av:
Publisert:
03.05.2019
Oppdatert:
03.05.2019

Obamaene lager 7 Netflix-produksjoner

Barack og Michelle Obama har jobbet med å utvikle filmer og serier for Netflix i snart et år. Nå har de kunngjort de første syv produksjonene.

Forrige mai inngikk Barack og Michelle Obama (som sammen har opprettet produksjonsselskapet Higher Ground Productions) en langsiktig avtale om å utvikle filmer og serier for Netflix. Denne uken offentliggjorde de planene for de første syv av disse prosjektene, og vi har mange gode dokumentarer å se fram til!

I pressemeldingen uttalte Barack at prosjektene de har valgt tar for seg "spørsmål om rase og klasse, demokrati og sivile rettigheter, og mye mer".

Les også: AOC-dokumentaren Knock Down the House

Her er prosjektene

  • American Factory er en dokumentar som fikk fantastisk mottakelse på Sundance-festivalen denne våren. Filmen handler om en kinesisk milliardær som gjenåpner en forlatt fabrikk i det amerikanske Midtvesten. Innbyggerne møter utviklingen med forhåpninger, men drømmene deres blir gradvis knust av kapitalismens realiteter.
  • Crop Camp er nok en dokumentar. Denne handler om tenåringer på en sommerleir som bidro til å starte kampen for funksjonshemmedes rettigheter.
  • Overlooked blir en antologiserie med frittstående episoder basert på New York Times' oppsiktsvekkende spalte "overlooked obituaries", nekrologer skrevet om mennesker som ikke fikk presseoppmerksomhet i samtiden sin, fordi de ikke var rike, hvite menn.
  • Bloom blir en dramaserie om kvinner og minoritetspersoner under andre verdenskrig. Serien kommer fra manusforfatteren bak Thelma and Louise.
  • Obamaene skal også produsere en dramafilm basert på den historiske biografien "Frederick Douglass: Prophet of Freedom".
  • Forfatteren bak The Big Short og Moneyball (bøkene, ikke filmmanusene) kommer en ny serie ved navn Fifth Risk, om det viktige men usynlige arbeidet utført av "hverdagshelter som styrer vår regjering og beskytter vår nasjon." USA, altså. Ikke Norge.
  • Til slutt, noe for de minste: Listen to Your Vegetables and Eat Your Parents blir en serie om å oppdage sunn mat fra hele verden.

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie