Star Wars: The Last Jedi er på Netflix
Skrevet av:
Publisert:
16.04.2019
Oppdatert:
11.04.2019

Star Wars: The Last Jedi er på Netflix

Du trenger ikke å se påskekrim hele uka. Det åttende Star Wars-filmen, Star Wars: The Last Jedi ligger på Netflix.

Mens forgjengeren, The Force Awakens, ble skrevet regissert av Star Trek- og Mission: Impossible-veteran J.J. Abrams, var Rian Johnson et mer overraskende valg for jobben.

Han hadde tidligere laget en snodig high school-noir på mikrobudsjett (Brick), en veldig personlig eventyrdrama (The Brothers Bloom) og en tilbakeholden scifi-film (Looper) da han ble gitt ansvaret for neste kapittel av verdens mest populære filmserie.

Les også: Ingen nye Star Wars-filmer på Disney+

Episode VIII av Skywalker-sagaen blir ofte omtalt som kontroversiell. Den fikk noen av filmseriens beste anmeldelser og er en av de ti mesttjenende kinofilmene noensinne, men The Last Jedi møtte også et kraftig tilbakeslag fra en høylytt gruppe fans.

Filmens fokus på kvinner, barn og minoriteter og den mer menneskelige framstillingen av klassiske "helter" som Poe Dameron og Luke Skywalker ble kritisert, og måten filmen leker seg med forventninger og etablerte regler fra tidligere Star Wars-filmer ble av enkelte sett på som et bedrageri mot Star Wars-fans.

Les også: Sci-fi-serier du kan streame nå

De mest hensynsløse "fansene" trakasserte skuespiller Kelly Marie Tran, og forsøkte å få Disney til å stryke The Last Jedi fra kanonen og lage en ny Episode VIII.

Star Wars: The Last Jedi har mer humor, dybde og i grunnen mer Star Wars enn noen annen Star Wars-film. En inkluderende og overraskende tone gjennomsyrer filmen, som har en tydelig og offensiv visjon.

The Last Jedi drar paralleller til den mørke og tunge The Empire Strikes Back, på samme måte som The Force Awakens var tydelig inspirert av A New Hope, men samtidig utforsker den tematikk Star Wars aldri har vært borti tidligere.

Mye har blitt sagt om filmens framstilling av hvordan virkelige mennesker får legendestatus, som både inspirerer nye generasjoner og tynger på prosjektet "legendene" jobbet for.

Se hvor du kan streame The Last Jedi her!

Nye filmer og serier