Fem norske dramaserier fikk 26 millioner i støtte
Skrevet av:
Publisert:
05.04.2019
Oppdatert:
05.04.2019

Fem norske dramaserier fikk 26 millioner i støtte

Du kan glede deg til Lykkeland 2, og fire andre serier på NRK, TV 2, TVNorge og Viaplay.

Norsk filminstitutt deler ut produksjonsstøtte til norske filmer, serier og spill. Denne uken valgte de ut fem av de 14 seriene som søkte til "Utvikling og produksjon av dramaserie etter konsulentvurdering", og ga dem tilskudd på totalt 26 millioner kroner. Dette er seriene du kan se fram til:

Lykkeland 2

Den andre sesongen av Lykkeland skal foregå fra 1977 til 1980, og ta for seg motgangen oljenæringen møtte fra miljøbevegelsen, og ikke minst utblåsningen i 1977. Serien fikk 8,4 millioner kroner istøtte, og kommer fra manusforfatter Mette M. Bølstad (Nobel) og regissør Petter Næss (Elling).

Jordbrukerne

NRK skal i gang med en serie om en gruppe menn fra Oslos østkant som flytter til en bondegård under dekke av en felles interesse for landbruk. De virkelige planene deres er en smule mer shady. Anne Bjørnstad (Lilyhammer) og Izer Aliu (Fluefangeren) er serieskaperne, og Aliu skal regissere sammen med Iram Haq (Hva vil folk si). Jordbrukerne fikk 8 millioner kroner i støtte fra NFI.

Let's Die Together

Viaplay lager en mørk dramakomedie om noen suicidale mennesker som skal rane en bank. Serieskaper Ole Endresen har også laget Etaten og Aber Bergen. Den fikk 4 millioner fra NFI.

(K)jærlighet

Ole Marius Araldsen (Maniac) og Nicolai Cleve Broch står bak et relasjonsdrama om to par som skal gå på TV2, med Eigil Langmark (Hæsjtægg) som regissør. De fikk 3 millioner kroner i støtte.

Store barn

Det er alltid hyggelig med nye norske humorserier, så jeg gleder meg til denne TVNorge-produksjonen. Vi følger en gjeng venner fra ungdomstiden, som alle har fått tenåringsbarn. Mathis Fürst (Helt perfekt, Get Ready to be Boyzvoiced) og Birgitte Wegener (Helt perfekt, Unge lovende) har skapt serien, som fikk 2,6 millioner kroner.

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie