De treigeste TV-sendingene du kan streame
Skrevet av:
Publisert:
21.03.2019
Oppdatert:
21.03.2019

De treigeste TV-sendingene du kan streame

NRK markerer tiårsjubileum for sakte-TV med sendingen Klokka minutt for minutt. Hvis du simpelthen elsker treig TV har vi en liste for deg!

For ti år siden viste NRK Bergensbanen minutt for minutt, og en ny TV-sjanger var født. Siden har de produsert over 20 tilsvarende treige sendinger, og i natt feirer de med den spennende Klokka minutt for minutt!

Andre høydepunkter fra sakte-TV-satsningen:

Men saktegående TV var selvfølgelig ikke nytt i 2009. NRK har laget treig TV i årevis!

Hvor sto "ismene"?

I 1985 lagde NRK denne sendingen med utdrag fra en serie debatter om politiske ideologier som ble holdt i 1963 og 1964. Sendingen åpner tre timer inn i en debatt. Debattlederne i salen diskuterer hvordan debatten går, og en programleder forklarer hvordan debatten var lagt opp. Deretter snakker Kåre Willoch og andre menn som ser og høres ut som Kåre Willoch om liberalisme og konservativisme på 1960-tallet. Hvis du sliter med søvnmangel er dette programmet for deg! Se hvor du kan streame det her.

Hvor gammelt er vårt arvesølv

I dette programmet fra 1965 viser en programleder fram gamle sølvkanner, saltkar og skrin som ble produsert mellom 1560 og 1860. Han forklarer også inngående hvem som lagde dem, hvor og hvordan de ble framstilt. Anbefales for deg som elsker antikvitetsprogrammer, men synes de freser altfor raskt gjennom antikvitetene. Se hvor du kan streame det her!

Hvis du trenger mer av dette innholdet, leverte det samme teamet sendingen Skje, kniv og gaffel gjennom tidene.

Pass på ørene!

En serie med fire sendinger om støy, hørselsskader, ørevern og hvordan vi best burde kommunisere med tunghørte. En programleder og en ekspert står foran en tavle og beskriver utfordringene i en stadig mer støyfylt hverdag, tidvis akkompagnert av statistikk og tekstkort med fakta! Se hvor du kan streame den her.

Ungdom diskuterer

I 1969 bestemte NRK seg for å la ungdommen debattere sin egen framtid og FNs utviklingsmål. Fresht og artig konsept, kanskje til og med forut for sin tid? Det eneste problemet: Ungdom i 1969 hadde svært lite til felles med Skam-crowden. Tvert bestod ungdommen av mennesker som Kåre Willoch (41) banksjef Sivert A. Nielsen (53) og Kjell Magne Bondevik (visstnok 22 år gammel, men det nekter jeg å tro). Se hvor du kan streame det her!

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie