Mammon-skaper prøver seg med "happy noir"
Skrevet av:
Publisert:
19.03.2019
Oppdatert:
19.03.2019

Mammon-skaper prøver seg med "happy noir"

– Nordisk krim er ikke kjent for sitt humør, sier Mammon-skaper Gjermund S. Eriksen – som nå tar grep og lanserer sjangeren "happy noir".

Den Emmy-prisvinnende serieskaperen er i gang med Livstid, som kombinerer krim og underholdning fra et politimiljø.

Livstid dyrker det faktum at politiet ikke hele tiden arbeider i konstant dyster tone. Krimfortellingene har spenning og action, men det er også plass til mye varme og humør, sier Gjermund S. Eriksen til NRK.

NRK skal sende Livstid i 2020, og også de andre, nordiske allmennkringkasterne ønsker ifølge kanalen å sende Eriksens nye serie.

Den slippes internasjonalt under bransjefestivalen Series Mania på tampen av mars. Der vil de første opptakene vil presenteres for potensielle kjøpere utenfor Norden.

Hver episode vil i tillegg til å løse en unik krimfortelling også avdekke en puslespillbit om fortiden til politietterforskeren Victoria Woll, spilt av Tone Mostraum (Presten) – sett i fortid. Puslespillet legges ifølge NRK i den rekkefølge seeren ønsker.

I øvrige politiroller ser man Iselin Shumba (Snøfall, Kielergata), Ingar Helge Gimle, Bjarte Hjelmeland, Mattis Herman Nyquist og Judy Karanja.

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie