En av HBOs beste serier er tilbake
Skrevet av:
Publisert:
28.02.2019
Oppdatert:
28.02.2019

En av HBOs beste serier er tilbake

Better Things er tilbake for tredje sesong! Har du ikke hørt om Better Things? Da kan du takke meg senere.

Better Things er en serie om å være alenemor for tre døtre. Episodene er en halvtime lange, og de aller fleste har både sylskarpe observasjoner, hysteriske situasjoner og overraskende ideer.

Serien har en intens, nesten provoserende, feministisk energi, og gjør valg jeg aldri ellers ser på TV, samtidig som utgangspunktet er ganske likt enhver familiesitcom på TV.

Pamela Adlon fra Louie og Californication skriver, regisserer og spiller en tilsynelatende virkelighetsnær karakter. Hvis du gikk glipp av Better Things sesong 1 og 2 kan jeg varmt anbefale en catchup, men denne uka slapp HBO Nordic tredje sesong av serien.

Det er ikke til å skyve under en stol at denne sesongen er et veiskille for serien. Better Things ble nemlig skrevet og produsert av Pamela Adlon sammen med Louis CK, en kjent komiker, tekstforfatter, regissør og #metoo-mann.

I første og andre sesong var han medforfatter på 19 av 20 episoder, og han regisserte piloten til serien. Adlon hevder hun ikke var klar over anklagene mot CK, og han er ikke lenger involvert i serien.

For å skrive tredje sesong ansatte hun derfor fire nye manusforfattere, og ifølge anmelderne er det ingen tegn på at serien er svekket av overgrepsmannens fravær.

Absolutt alle anmeldelser jeg har funnet gir toppkarakter, og flere kritikere påpeker at serien føles enda friere og har en tydeligere stemme.

Se hvor du kan streame Better Things her!

Nye filmer og serier