Dette vet vi om Ringenes herre-serien
Skrevet av:
Publisert:
18.02.2019
Oppdatert:
18.05.2020

Dette vet vi om Ringenes herre-serien

Amazon-eide Prime Video bruker rekordhøye summer på sin LotR-serie, som foregår før handlingen i både filmene og bøkene.

Game of Thrones er ferdig, og Prime Video har tenkt å fylle det veldig dyre fantasy-hullet i streamingverden med en Ringenes herre-serie. Innspillingen av serien begynte i vinter, men har blitt satt på vent på grunn av COVID-19-pandemien.

Etter planen skal første sesong av serien slippes i 2021, men pandemien kan ha skubbet premieredatoen helt til 2022.

De har allerede brukt hundre millioner dollar bare på rettighetene til J.R.R. Tolkiens univers, og er klare for å bruke enda mer. De har forpliktet seg til å produsere minst fem sesonger av serien, og har dessuten rett til å lage så mange spin-off-serier de vil!

Les også: 10 serie-tips på Prime

Serieskaperne

Serieskaperne er JD Payne and Patrick McKay. Forfatterteamet har tidligere gjort ukrediterte manusendringer på Star Trek Beyond og skrevet den fjerde Star Trek-filmen.

I tillegg har de skrevet på en drøss med filmer som kanskje er på vei, som en ny versjon av Flash Gordon og den koronautsatte filmen basert på Disney-karusellen Jungle Cruise.

Relativt uskrevne blad altså, men Amazon er trygge på at de er rette folk for serien, som skal foregå før handlingen i bøkene og den ikoniske film-trilogien.

Les også: 56 nye serier vi gleder oss til i 2020

Regissør og manusstab

Deadline fortalte i juli 2019 at J.A. Bayona kommer til å produsere og regissere Ringenes herre-serien. Bayona har regissert filmer som The Impossible og A Monster Calls, men er nok best kjent for Jurassic World: Fallen Kingdom.

Han skal regissere de to første episodene av serien, produsere sammen med produsentpartneren Belén Atienza, og sette tonen for resten av serien.

Vi har også lært at Game of Thrones-manusforfatter Bryan Cogman og Breaking Bad-skribent Gennifer Hutchison er med i manusstaben på serien. Manusforfatterne har allerede begynt arbeidet med sesong 2 av serien, noe som tyder på at alle episoder av sesong 1 er ferdig skrevet.

Les også: Disney slipper stor sommerfilm rett på Disney+

Blir Peter Jackson med på festen?

Under the Television Critics Assosiation-panelet om serien i 2019 ble Amazon Studios-sjef Jennifer Salke spurt om Peter Jackson skal være involvert i serien. Han regisserte Ringenes herre- og Hobbiten-trilogiene, og skrev dem sammen med Fran Walsh og Philippa Boyens.

Salke svarte at "Vi har ikke noe nytt å melde om Peter Jackson. Det har ikke vært noen negativitet rundt det, men vi har ingen nyheter om hvordan han kan være involvert."

Sommeren 2018 uttalte Jackson til franske Allociné at han ikke har noe med serien å gjøre. Siden 2019 har det vært stille fra både Amazon og Jackson, så vi regner med at han ikke er involvert i serien.

Hvem er skuespillerne?

Robert Aramayo (Nocturnal Animals, Game of Thrones), Owain Arthur (Tilståelsen), Nazanin Boniadi (Homeland, Hotel Mumbai) og Maxim Baldry (Years and Years, Doctor Who) skal spille hovedrollene i serien.

Ingen av dem er spesielt kjente navn, og de er omgitt av flere relativt ukjente, hovedsakelig britiske skuespillere. Charlie Vickers, Daniel Weyman, Maxim Baldry, Tom Budge, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards og Dylan Smith er andre bekreftede navn.

Les også: 100 serier du kan binge i karantene

Hvem skal alle disse skuespillerne spille? Det vet vi ikke ennå, men det er bekreftet at svensk-walisiske Morfydd Clark, som vi har sett i skrekkfilmene Crawl og Pride and Prejudice and Zombies, skal spille Galadriel, alven som ble spilt av Cate Blanchett i Ringenes herre- og Hobbiten-trilogiene. Australske Markella Kavenagh (The Cry) skal spille Tyra, en helt ny karakter.

Men hva handler serien om?

Det eneste Amazon har uttalt offisielt er at serien foregår i The Age of Nùmenor, også kjent som The Second Age, altså i løpet av de 3441 årene før Sauron blir beseiret, som vist i Ringens brorskap.

Et tidlig rykte, som vi først hørte i mai 2018, var at første sesong av serien skal følge unge Aragorn. Aragorn var tronarving til Gondor og det tapte riket Arnor, noe han ikke fant ut før han ble eldre. Aragorn var rundt 87 år gammel i Ringenes herre-bøkene og -filmene.

Les også: Vil lage Harry Potter-serie

I februar 2019 tweetet seriens nyfødte twitterkonto et kart over Midgard med teksten "Three Rings for the Elven-kings under the sky," starten av det kjente diktet om ringene. I løpet av februar og mars utvidet de gradvis kartet og diktet i en serie tweets.

Sauron overbeviste alvene om å smi 16 ringer — ni til menneskene og sju til dvergene — men smidde selv Den ene ringen. De tre alveringene ble derimot smidd av alvene før Saurons 17 ringer. Da Sauron tok på seg Den ene ringen, forstod alvene umiddelbart at de hadde blitt bedratt, og tok sine av.

Kan dette være deler av handlingen i serien? Vi aner ikke, men hvis du trenger et gjensyn med Tolkien-filmene kan du se hvor du kan streame dem her:

Ringenes herre: Ringens brorskap

Ringenes herre: To tårn

Ringenes herre: Atter en konge

Hobbiten: En uventet reise

Hobbiten: Smaugs ødemark

Hobbiten: Femhærerslaget

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie