TV2 vil lage norsk The Crown
Skrevet av:
Publisert:
11.02.2019
Oppdatert:
11.02.2019

TV2 vil lage norsk The Crown

Nordisk film søker internasjonale samarbeidspartnere for å produsere en ny serie om kong Haakon og dronning Maud.

Norges svar på The Crown skal hete Vintertronen, og følge kong Haakon og dronning Maud — eller prins Carl av Danmark og prinsesse Maud av England, som de het før Haakon ble folkevalgt til Norges konge i 1905.

"Vi er veldig inspirert av TV-serien The Crown," forteller produsent Aage Aaberge til NRK. I likhet med Netflix-serien om dronning Elisabeth skal Vintertronen følge hele livsløpet til kong Haakon, fra barndommen i Danmark fram til hans død i 1957.

Les også: Hun skal spille Maggie Thatcher i The Crown

Serien bygger på åtte bøker skrevet av Tor Bomann-Larsen. Bare de første sju bøkene er utgitt per i dag, men alle åtte bøkene blir med å danne grunnlag for manuset de nå skriver på.

Vi krysser fingrene for at dette ikke blir en Game of Thrones-situasjon der forfatterne må finne på ting i blinde når det ikke finnes flere bøker!

Les også: 8 filmer om historiske nordmenn

Noen svært årvåkne lesere kan kanskje huske at det kom en film om kong Haakon for et par år siden. Kongens nei fulgte den danske kongen av Norge under den tyske okkupasjonen av Norge, og ble sett av over 700 000 nordmenn på kino!

Nye filmer og serier