De beste skrekkfilmene fra det siste tiåret
Skrevet av:
Publisert:
03.02.2019
Oppdatert:
06.12.2019

De beste skrekkfilmene fra det siste tiåret

Hvis du ikke har sett alle, må du løpe til din nærmeste strømmetjeneste. Hvis ikke spiser filmene alle du er glad i.

Aller først vil jeg tenne et lys for filmer som Piranha 3D, Under the Skin og Attack the Block. De er ikke tilgjengelig på streaming for tiden, og jeg frykter at jeg hadde fått hån fra sjangerpurister hvis jeg inkluderte dem i lista.

Når det er sagt, her er de 10 beste skrekkfilmene fra 2010-2019!

Les også: Derfor BØR du se skrekkfilm på date

10. A Quiet Place

A Quiet Place har nesten ingen dialog. Det er fordi den foregår i et postapokalyptisk USA, invadert av blinde monstre med usannsynlig god hørsel. En liten familie med en døv datter har overlevd fordi de har grunnleggende evner i amerikansk tegnspråk, men hver minste lyd de lager kan framprovosere monstrene. Dette er heftig spenning og intens skrekk!

Se hvor du kan streame den her.

9. It

It ble sett at 240 000 nordmenn på kino, og oppfølgeren It: Chapter Two fulgte opp suksessen. En gjeng unger terroriseres av foreldrene sine, fortiden og ikke minst en svensk klovn med veldig skarpe tenner og en ballong-fetish. Med en god blanding av åttitallsnostalgi og gørr vant It: Chapter One hjertene våre.

Se hvor du kan streame den her!

Les også: 10 slasher-tips fra Streamingguiden

8. Hereditary

2018 var et fantastisk år for skrekk, og da spesielt skrekk som handlet om vond familiehistorikk mellom kvinner (og, i tre titler, dukkehus). I tillegg til The Hautning of Hill House, The Chilling Adventures of Sabrina, Sharp Objects, Suspiria-remaken og oppfølgeren til Halloween fikk vi årets vondeste film, Hereditary. Jeg så den med pulsmåler, og kan melde om en 100% økning i puls nær filmens klimaks!

Se hvor du kan streame den her.

7. Mama

It er kanskje tiårets mest populære skrekkfilm, men jeg holder en knapp på Mama (2013) som regissør Andy Muschiettis beste film. Filmern har oppfinnsomme bilder, overraskende handling og 0 respekt for prinsippet om å ikke vise monsteret før slutten av filmen.

Se hvor du kan streame den her!

6. Insidious

Bildet over viser nøyaktig det øyeblikket jeg visste at Insidious var noe jeg aldri hadde sett før. Midt på lyse dagen, i en spent dialogscene, blir Patrick Wilson fortalt at demonen de snakker om, står rett bak han. Så får vi se det. Insidious er en nervepirrende film med sterke karakterer og konstant spenning, og selv på et lavt budsjett leverer den en tredjeakt helt utenom det vanlige!

Se hvor du kan streame den her.

5. The Babadook

Ba-ba-ba-dook dook dook! Denne australske skrekkfilmen om psykisk sykdom, traumer og et heftig mor-sønn-forhold leverer creepy bilder, magisk realisme og min favoritt-avslutning på en skrekkfilm. Regissør Jennifer Kent er et navn du burde følge med på!

Se hvor du kan streame den her!

Les også: Stream disse skrekk-seriene!

4. The Cabin in the Woods

Er det en skrekkfilm? Jeg sier ja. Men The Cabin in the Woods er også en dekonstruksjon av skrekkfilm-formelen, og hvorfor vi elsker å se pene unge mennesker brutalt drept av monstre. Med humor og noen av de beste twistene jeg har sett leverer denne filmen underholdning, skrekk og hjernesnask!

Se hvor du kan streame den her.

3. The Witch

En film satt til 1600-tallet i New England, med autentisk dialog og en historie basert på skriverier fra tidsperioden. En familie blir bannlyst fra det puritanske samfunnet. Den udøpte sønnen deres forsvinner, og de klarer ikke å dyrke marka de bor på. De begynner å mistenke at geita deres er en demon og at datteren er i ferd med å bli en heks.

Se hvor du kan streame den her!

Les også: Topp 10: Vinterskrekk

2. It Follows

En skrekkfilm om kjønnssykdommer. Rått. En høst føler 19 år gamle Jay at hun blir forfulgt. Det er fordi hun har en forbannelse på seg, og hun må løpe fra forfølgeren fram til hun har overført forbannelsen til noen andre. En av de kuleste og vondeste filmene fra 2010-tallet!

Se hvor du kan streame den her.

1. Get Out

Chris skal møte foreldrene til den hvite kjæresten sin for aller første gang. Det er skummelt i seg selv, men fytti rakker'n, det blir skumlere etterhvert. I de fleste slasherfilmer ville Chris dødd først, men filmen skjønner at unge svarte menn alltid vet de er i fare. En paranoid skrekkthriller som alltid vet hva du tenker, og ligger to skritt foran deg.

Se hvor du kan streame den her!

Nye filmer og serier