Annonsørinnhold
Sjekk ut denne kraftig undervurderte Marvel-filmen
Skrevet av:
Publisert:
15.02.2019
Oppdatert:
14.02.2019

Sjekk ut denne kraftig undervurderte Marvel-filmen

Viaplay har alle de nyeste Marvel-filmene. Hvis du gikk glipp av Ant-Man and the Wasp på kino, kan du glede deg til en av de råeste superheltfilmene vi har sett!

Marvel Studios har laget verdens mest populære filmfranchise.

I 2018 kom den afrofuturistiske filmen Black Panther — den første Marvel-filmen med en svart hovedperson, som tok for seg tunge temaer som Afrikas relasjoner med vesten og konsekventene av historisk undertrykking. Filmen fikk en enorm respons, og ble Oscar-nominert i syv kategorier, inkludert beste film.

I tillegg fikk vi se Avengers: Infinity War, kulminasjonen av ti år med sammenkoblet historiefortelling, der over seksti karakterer vi kjenner fra før måtte samles for å møte sin største utfordring til nå.

Og så dukket Ant-Man and the Wasp opp, en liten og lettbeint buddykomedie om to superhelter som kan bli bittesmå (og veldig store, iblant).

Hvis du gikk glipp av Ant-Man and the Wasp i alt virvaret har vi en gledelig overraskelse: Det er en utrolig morsom perle med nyskapende action, og du kan streame den på Viaplay i dag.

Hank Pym og Scott Lang

Da den første Ant-Man-filmen ble annonsert for nesten ti år siden var det mye latter og sarkasme i lufta. Sammenlignet med Iron Man, Hulken og resten av gjengen er det lett å se på "mannen som kan bli veldig liten" som en komisk figur.

I tegneseriene har derimot Ant-Man vært en av hjørnesteinene. Hank Pym, den originale Ant-Man, etablerte og ledet the Avengers. Selv om både Iron Man, Hulken og Doctor Strange debuterte rundt den samme tiden, var han den viktigste vitenskapsmann/milliardær/superhelt-kombinasjonen i Marvel-tegneseriene på 1960-tallet.

På slutten av 1970-tallet ble Scott Lang introdusert. Han var en tyv som stjal Ant-Man-drakta for å redde datteren sin, og med Pyms oppmuntring la han den kriminelle karrieren på hylla og ble en fulltids-superhelt.

Den første Ant-Man-filmen etablerte begge disse karakterene - det aldrende geniet Hank Pym spilt av Michael Douglas, og hans læregutt, Scott Lang, som nettopp har sluppet ut av fengsel.

Les også: Topp 10 Stan Lee-filmer

En energibombe

Begge Ant-Man-filmene ble regissert av Peyton Reed, en fyr med en spesiell forkjærlighet for filmer og tegneserier fra 1960-tallet. Filmene har Marvels klassiske kombinasjon av lettbeint humor og nyskapende action, men i oppfølgeren har han både friere tøyler og muligheter for enda mer oppfinnsomme superhelt-eventyr.

Mens andre superhelter hovedsakelig har slå- og skyte-krefter, som kan gjøre actionsekvenser litt repeterende, gir Ant-Mans krymping en ekstra dynamikk til kalaset. Når oppfølgeren både gir han en ekstra kraft (å bli enorm) og en ekstra helt (the Wasp) får filmen en enorm energi og noe av den kuleste superhelt-koreografien vi har sett.

Peyton Reed har sagt at Ant-Man and the Wasp er inspirert av filmer som Midnight Run og After Hours, som beveger seg med konstant framdrift. Et par sentrale figurer prøver å gjør noe enkelt, mens nye utfordringer konstant blir kastet mot dem.

The Wasp - Marvels første kvinnelige hovedperson

Til tross for flere TV-serier med kvinnelige hovedkarakterer og sterke helter som Black Widow, Scarlet Witch og Gamora har Marvel lenge blitt kritisert for å ha for lite fokus på sine kvinnelige karakterer. Captain Marvel, som dukker opp på kino i disse dager, har fått mye ros for å rette skuta, men også her lå Ant-Man and the Wasp ett skritt foran resten av gjengen.

Evangeline Lilly spilte Hank Pyms datter Hope van Dyne i den første Ant-Man-filmen, men i oppfølgeren får hun både sin egen drakt og et navn i tittelen.

The Wasp er en hyperintelligent og presisjonstrent helt. Det blir gradvis tydeligere at hovedårsaken til at Scott Lang fikk superdrakta først, ikke er at han er mer kompetent. Derimot var Hank Pym redd for å utsette sitt eneste familiemedlem for fare.

Hope van Dyne er filmens "hemmelige" hovedperson og største høydepunkt, både i humoristiske, dramatiske og actionfylte scener, og utvilsomt en av de råeste superheltene vi har sett på film!

Les også: Serier med kompromissløse damer

Viaplay er den eneste strømmetjenesten som tilbyr alle de nyeste Marvel-filmene til sine abonnenter. I tillegg til Ant-Man and the Wasp kan du se Taika Waititis hysteriske Thor: Ragnarok, den Oscar-nominerte Black Panther og den episke superheltbonanzaen Avengers: Infinity War.

Stream Ant-Man and the Wasp på Viaplay!

Annonsørinnhold for Viaplay

Nye filmer og serier