Sliten av Trump? 8 bedre presidenter du kan streame nå
Skrevet av:
Publisert:
22.01.2019
Oppdatert:
22.01.2019

Sliten av Trump? 8 bedre presidenter du kan streame nå

En TV-kjendis med manglende vokabular, voldsomt temperament, et vondt menneskesyn, mulige konspiratoriske planer og skumle holdninger er president i USA. Skulle du ikke ønske det var en av disse istedenfor?

Presidenten

Ah, drømmen om en idealistisk amerikansk president som står opp for verdier og meninger. Aaron Sorkins beste serie handler om en økonom og tidligere guvernør fra New Hampshire som uventet vant valget, og gradvis tilpasser seg embetet ved hjelp av en fantastisk stab. Kan være hyggelig å sette på før du legger deg.

Se hvor du kan streame den her!

Se også: 8 serie-anbefalinger på Sumo

Designated Survivor

Denne serien bygger på et helt ekte premiss: Når det amerikanske statsapparatet er samlet på et offentlig sted, må minst ett medlem av regjeringen være isolert et annet sted, i tilfelle alle de andre blir drept. Det skjer selvfølgelig, og Kiefer Sutherlands bolig- og byutviklingsminister må ta over makta i et land i krise!

Se hvor du kan streame den her.

Air Force One

En gjeng radikale terrorister har kommet seg inn i Air Force One ved hjelp av en Secret Service-muldvarp. Da er det kjekt at presidenten er en hardbarka Vietnam-veteran spilt av Harrison Ford! Han kan sparke rumpe, snakke russisk og fly fly, og gjør alt han kan for å redde familien og nasjonen. Flink president.

Se hvor du kan streame den her!

Independence Day

Presidenten spilt av Bill Pullman kjenner ansvaret sitt, og når aliens kommer for å invadere kloden vår utnevner han seg selv til president for hele planeten. Han evakuerer alle store byer, forsøker å få innsikt i romvesenenes strategi og gjør alt han kan for å forsvare jorda fra ødeleggelse!

Se hvor du kan streame den her.

Rick and Morty

Presidenten spilt av Keith David er streng, hardbarka og engasjert, og forventer at alle skal respektere staten og nasjonen like mye som han. Den holdingen skaper naturlig nok konflikt med den kokko anarkisten Rick.

"The office of the President can't co-exist to a living god that won't submit to it."

Se hvor du kan streame den her!

Se også: Toppliste: Beste animerte serier for voksne

The American President

Før Aaron Sorkin skrev Presidenten prøvekjørte han konseptet med denne romantiske komedien om en enkemann-president (Michael Douglas) som forelsker seg i en miljølobbist. Filmen er visstnok basert på en tre ord lang pitch fra Robert Redford: "The president elopes!"

Se hvor du kan streame den her.

24

David Palmer er en enormt karismatisk tidligere amerikansk fotball-stjerne som ble president i 24, etter at han ble kidnappet mens han var presidentkandidat i den første sesongen. Han møter intens TV-konflikt på hjemmefronten, og står opp for verdiene landet hans skal representere.

Se hvor du kan streame den her!

Supergirl

Hvor rått hadde det ikke vært å ha et romvesen som amerikansk president? Lynda Carter, søttitallets Wonder Woman, spiller president Olivia Marsdin i Supergirl. Hun er fremtidsrettet, positiv, ydmyk og ekstremt karismatisk, men så blir hun tvunget ut av jobben bare fordi folk finner ut at hun er en durlan fra planeten Durla. Buuuu!

Se hvor du kan streame den her.

Se også: Tegneserie-TV du kan streame nå

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie