Hun skal spille Maggie Thatcher i The Crown
Skrevet av:
Publisert:
24.01.2019
Oppdatert:
21.01.2019

Hun skal spille Maggie Thatcher i The Crown

Gillian Anderson skal spille Jernkvinnen i fjerde sesong av The Crown. Tredje sesong dukker opp i løpet av året!

Ny uke, nye Gillian Anderson-nyheter. Kort tid etter at hun var høydepunktet i Netflix-serien Sex Education, har det blitt annonsert at X-Files-helten skal spille Margaret Thatcher i The Crown, en av Netflix' mest påkostede suksesser.

The Crown er manusforfatter Peter Morgans enormt ambisiøse prosjekt. Etter å ha skrevet tre filmer om den britiske statsministeren Tony Blair (The Deal, The Queen og The Special Relationship) bestemte han seg for å sette av 60 timeslange episoder til å filmatisere hele dronning Elisabeth IIs liv.

I de første to sesongene av serien ble den unge dronningen spilt av Claire Foy, men når den tredje sesongen beveger seg over i 60- og 70-tallet blir rollen tatt over av Olivia Colman, kjent fra Broadchurch og en helt rå hovedrolle i The Favourite, som går på kino nå.

Det har også tidligere blitt annonsert at Tobias Menzies (Outlander) spillerPrins Philipog at Helena Bonham-Carter (Sweeney Todd) spillerprinsesse Margareti sesong 3.

Gillian Anderson dukker imidlertid ikke opp før i fjerde sesong, så det blir nok et år eller to før hun dukker opp på alle de Netflix-kompatible skjermene våre. Inntil videre vet vi heller ikke hvem som skal spille prinsesse Diana eller noen av de andrehistoriske figurene dronningen sparrer med utover 1900- og 2000-tallet.

Jeg skal absolutt ikke påstå at rollen er ufortjent, men det er verdt å nevne at Anderson har vært sammen med serieskaper Peter Morgan siden 2016.

Hvis det er for lenge å vente ett til to år på at Maggie T skal dukke opp i The Crown, kan du se Meryl Streep ta på seg rollen i Jernkvinnen.

Se hvor du kan streame The Crown her!

Nye filmer og serier