Stream fjoråret norske filmer
Skrevet av:
Publisert:
15.01.2019
Oppdatert:
27.05.2019

Stream fjoråret norske filmer

28 norske filmer kom ut i 2018, og 26 av dem kan streames nå!

Filmweb og Streamingguiden har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en serie eller film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten!

Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker.

Battle

Norges første dansefilm ble regissert av Katarina Launing og hadde Lisa Teige fra Skam i hovedrollen som Amalie, en rik ballettdanser som mister kontroll over livssituasjonen sin når pappa går konkurs, men oppdager en ny verden og en ny danseform når hun møter Mikael, spilt av Fabian Svegaard Tapia.

Se hvor du kan streame den her!

Les også: Netflix lanserer norske Battle globalt

Blindsone

I Tuva Novotnys regidebut får vi se Pia Tjelta og Anders Baasmo Christiansen i rollene som to foreldre som må lære å forstå sin datters krise. Filmen tar for seg det viktige tema psykisk helse, og hvordan vi som voksne, foreldre og samfunn kan hjelpe hverandre. Filmen består av én sammenhengende tagning, og er enormt følelsesmessig intens!

Se hvor du kan streame den her.

Brillebjørn på bondegården

De minste barnas favorittbørn tok spranget fra TV til kinolerretet i denne familiefilmen, men nå er den tilbake i stua. Et spennende eventyr for de aller minste i trygt selskap med den snille og gode Brillebjørn. Brillebjørn og Lucy skal besøke bestemor og bestefar på bondegården, og de får se sauer, høner, kuer, traktorer og mye annet spennende.

Se hvor du kan streame den her!

En affære

En film de fleste la merke til i høst hadde SKAM-Tarjei i rollen som en skoleelev som innleder et seksuelt forhold med gymlærerer sin, spilt av Andrea Bræin Hovig. Hun er fullt klar over at hun setter både jobben og ekteskapet på spill, men forholdet til eleven blir raskt en besettelse hun hverken ønsker eller makter å kontrollere!

Se hvor du kan streame den her.

For vi er gutta

Hver tirsdag samles rundt 25 kamerater for å drikke øl, fortelle vitser og synge. Nå har Mannskoret fått sin største og mest absurde spillejobb noensinne; de skal varme opp for selveste Black Sabbath foran 10.000 mennesker, men én av gutta i koret har kort tid igjen å leve og rekker kanskje ikke den store konserten. Her får vi et intimt innblikk i en verden hvor tøffe menn finner ekte vennskap.

Se hvor du kan streame den her!

Per Fugelli – Siste resept

Per Fugelli var kjent for å være småvittig og si humane ting, og for å være forberedt på at han skulle dø. I denne filmen sier han småvittige og humane ting, og dør. Gjennom filmskaper Erik Poppes stødige regi og nærvær formidles livsglede og visdom med både letthet og tyngde, nettopp slik vi husker hele Norges fastlege, samfunnsdebattant og sosialmedisiner.

Se hvor du kan streame den her!

Les også: Ti må-se-dokumentarer du kan streame nå

Føniks

Maria Bonnevie spiller en deprimert mor som ikke klarer å ta vare på hverken seg selv eller barna sine i denne vonde filmen. Hennes eldste datter har tatt over mammarollen i familien og gir aldri opp håpet om at moren blir lykkelig og at faren kommer tilbake for å ta vare på dem. Men familien rammes av en tragedie, og i sjokk over det som har skjedd, holder Jill det skjult.

Se hvor du kan streame den her!

Harajuku

Det er lille julaften, og Vilde henger på Oslo S. Når hun får vite at moren hennes har vært i en ulykke, tvinges hun til å ta kontakt med faren sin. Vilde prøver å rømme fra alt og alle med en enveisbillett til Tokyo, men på veien blir hun fanget i et emosjonelt første møte med faren. Sjekk ut denne sterke dramafilmen fra spor 19-miljøet!

Se hvor du kan streame den her.

Hatets vugge

"Hva har skjedd med Hellas?" undrer filmskaper Håvard Bustnes. Hans dokumentar om det høyreeksteme partiet Golden Dawn, som ledes av en medievant datter, en kone og en mor etter at den gamle partiledelsen har havnet i fengsel, utforsker den farlige ideologien og sprekkene i deres polerte framtreden.

Filmen har vært tilgjengelig på NRK, men nå er den soprløst forsvunnet fra strømmejungelen. Du kan gjerne legge den til watchlisten din, så du kan se den når den blir tilgjenglig igjen.

Watchlist Hatets vugge her!

Karsten og Petra på skattejakt

I den syvende og siste filmen om Karsten og Petra drar de to bestevennene på sommerferie med Petras familie på Hvaler! Der koser de seg med å bade, samle skjell, bygge sandslott, fly med drage, fiske krabbe og sløye fisk. På stranda finner de en boks som blir starten på en spennende skattejakt! Karsten og Petra-filmene har lenge løftet norske publikumstall, og den siste filmen er en av seriens beste!

Se hvor du kan streame den her.

Kutoppen

Qvisten Animasjon lanserte hele to animasjonsfilmer i år, og Kutoppen er, av alle ting, basert på et lite gårdstun i Dyreparken i Kristiansand! Filmen følger Klara, en ung bykalv med en drøm om å bli stor stjerne. En dag mottar hun et brev fra faren sin, oksen Mosk, som hun ikke har sett på mange år. Overraskelsen er imidlertid stor når Klara kommer til KuToppen og oppdager at faren Mosk ikke er en rockestjerne, men en eplekakebonde.

Se hvor du kan streame den her!

Se også: Kugalskap på premiere


Los Bando

I denne feelgood-komedien følger vi bandet Los Bando Immortale på en fartsfylt reise gjennom landet. Med gassen i bånn og rallysjåfør Martin (Jonas Oftebro) bak rattet må bandet bryte lover og regler, trosse foreldre og egne helter for å rekke frem til NM i rock. Drivkraften er stor, men hindringene kanskje enda større - vil de rekke frem i tide?

Se hvor du kan streame den her!

Mordene i Kongo

En av årets mest kontroversielle titler var Mordene i Kongo, med Aksel Hennie og Tobias Santelmann som Moland og French, to menn som tok seg til rette på noen mørke eventyr i Afrika. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden for å ha skutt sin sjåfør. Når Tjostolv Moland etter fire lange år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua French for drapet på sin beste venn.

Se hvor du kan streame den her!

Se også: Intervju om Kongo

Månelyst i Flåklypa

I den tredje (eller femte, alt ettersom) Flåklypa-filmen bestemmer FN at det neste landet som setter flagget sitt på månen, får den. Oppfinner Reodor Felgen og astronautduoen Solan og Ludvig er innstilt på å slå russerne. Hva kan egentlig gå galt? Ganske mye, faktisk. Med hemmelige passasjerer og skjulte agendaer, kan det se ut som om ingenting går etter planen!

Se hvor du kan streame den her.

Se også: Klar for månelanding

Norske byggeklosser

I 1972 kom det en fantastisk komedie ved navn Norske byggeklosser der Rolv Wesenlund spilte åtte karakterer som saboterte boligdrømmen til et ungt par. I 2018 kom det en fantastisk komedie ved navn Norske byggeklosser der Atle Antonsen spilte elleve karakterer som saboterte boligdrømmen til et ungt par. Publikum elsket det, og nå er filmen tilgjengelig i stua.

Se hvor du kan streame den her!

Now It’s Dark

Now It's Dark handler om Lene som brått kastes ut av balanse når hun oppdager mannen sin til sengs med en annen kvinne. Hun flykter fra stedet, og vi følger henne gjennom en natt med drømmeaktige hendelser, samt en serie mystiske møter med mennesker som alle bærer på sitt eget mørke. Arild Østin Ommundsens sjette film er en mørk, morsom og blendende original film med Silje Salomonsen i hovedrollen!

Se hvor du kan streame den her.

Når jeg faller

Joachim er i ferd med å tape kampen mot heroinen. Han lever et dobbeltliv og avhengigheten har tatt fullstendig overhånd, idet han en dag får en uventet telefon fra ekskjæresten Maria. Denne mørke dramafilmen med Preben Hodneland i hovedrollen er en eksamensfilm fra det første kullet masterstudenter på Den norske filmskolen.

Se hvor du kan streame den her!

Operasjon Mørkemann

Barnebøkene om Detektivbyrå nr 2 kommer til live in denne visuelt sterke barnefilmen med paralleller til Sherlock Holmes. Mystiske hull i bakken dukker opp på sletta i løpet av natta og fører til at sykkelen til Oliver blir ødelagt. Hvem har laget hullene og hvorfor? Ledetrådene fører barnedetektivene Tiril og Oliver til Mørkemannen!

Se hvor du kan streame den her.

Rett vest

Henrik Martin Dahlsbakken, født 1989, regisserte hele to norske kinofilmer i 2018, men mange gikk nok glipp at Rett vest. Synd, for denne feelgoodfilmen er en artig skrue om vikarlæreren Kasper, som mister jobben samme dag som hans far, spilt av Ingar Helge Gimle, får et mentalt sammenbrudd. For å komme seg vekk fra elendigheten bestemmer de seg for å legge ut på en roadtrip for å representere Kaspers nylig avdøde mor i quilting-NM.

Se hvor du kan streame den her!

Røverdatter

Som liten lekte Sofia og faren sisten og pil-og bue, men også «gjem ølflaska» og «løp fra taxi-regninga». Røverdatter er en morsom og overraskende far-og-datter-dokumentar om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert hverdag er strategien deres en god dose mørk humor!

Se hvor du kan streame den her.

Skjelvet

Oppfølgeren til Bølgen ble en stor kinosuksess, med imponerende actionsekvenser og bilder av en knust hovedstad. Kristoffer Joner er sterk veldig kompetent geolog/veldig inkompetent far, og filmen har mer mellommenneskelig drama og tyngde enn forgjengeren.

Se hvor du kan streame den her!

Sonja

Anne Sewitskys ambisiøse og konfronterende drama om verdens beste kunstløper, Sonja Henie. Ine Marie Willmann spiller Sonja Henie gjennom mange år, et par ekteskap, avhengighet, bragder og nederlag!

Se hvor du kan streame den her.

Troll – Kongens hale

Ett av Norges største animasjonsprosjekter kommer fra SagaToon i Hamar. Den unge trollprinsen Trym må forlate trolldalen Ervod for å redde sin far, Kong Grom, som er blitt forvandlet til stein og har mistet halen sin. For å klare dette får han bare to dager, eller så tar hans onde onkel, Grimmer, over makten i trolldalen. Troll - Kongens hale kan dessverre ikke streames ennå.

Trondheimsreisen

Trondheimsreisen er en munter og tidvis dramatisk reise gjennom tiden, fra begynnelsen av 1900-tallet og fram mot våre dager. Den er laget av filmer fra nasjonale arkiver og fra loft og kjellere i private hjem, sydd sammen til et nytt filmunivers. Filmens humoristiske drama kommer fram i intervjuer med profilerte og mindre kjente trondhjemmere som forteller om sine vandringer gjennom tiden!

Se hvor du kan streame den her.

Tårnet

Tårnet er en varm og spennende fortelling om den elleve år gamle jenta Wardi, og hennes oldefar Sidi, som bor sammen i et høyt tårn i en flyktningleir i Beirut. Helt siden Sidi kom til flyktningleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men nå er tiden i ferd med å løpe ut. Gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet får vi en fortelling om håp i denne animerte filmen, basert på forfatter og regissør Mats Groruds intervjuer, samtaler og observasjoner.

Se hvor du kan streame den her!

Utøya 22. juli

En av årets sterkeste og mest utfordrende filmer er Utøya 22. juli, regissert av Erik Poppe med nykommer Andrea Berntzen i hovedrollen. Filmen bygger på vitneskildringer og kjente fakta, og skapt i tett dialog med flere overlevende. Av respekt for ofrene og deres pårørende, er karakterer og enkeltopplevelser oppdiktet.

Se hvor du kan streame den her!

VampyrVidar

Møt en seksuelt frustrert bondemann som er lei av ungkarslivet og som ber til høyere makter om litt drahjelp. Uheldigvis blir bønnen hans hørt, og Vidar våkner en kveld som prins av mørket i syndenes by, Stavanger. Denne subversive vampyrkomedien har reist rundt på en hel haug sjangerfilmfestivaler og fått heftige tilbakemeldinger!

Se hvor du kan streame den her.

Vann over ild

Her har vi noe så sjeldent som et komisk eventyr-western med sterke politiske undertoner og et absurd, satirisk blikk. I en liten og øde ørkenby har utviklingen stoppet opp siden alle er blitt velstående fra den omkringliggende gruven, og ingen trenger å jobbe lenger. En dag rir en fremmed inn i byen og får ting i bevegelse igjen ved å sette innbyggerne opp mot hverandre.

Se hvor du kan streame den her!

Les også: - Kristoffer fikk jobben til tross for at han er ræva på moped

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie