Toppliste: Beste animerte serier for voksne
Skrevet av:
Publisert:
12.01.2019
Oppdatert:
10.09.2019

Toppliste: Beste animerte serier for voksne

Mens vi venter på at en strømmetjeneste tar inn The Simpsons har du ti varme anbefalinger her!

Animasjon kan gjøre nesten alt: Det kan skape umulige bilder og ufilmelige actionsekvenser. Likevel faller de fleste animerte TV-serier for voksne i samme kategori: Vulgær moro rettet mot unge menn.

Det er mange serier å ta i, og her er min toppliste over animasjonsserier for voksne. Jeg er mildt sagt spent på dette Facebook-kommentarfeltet!

10. Animals

Denne mørke og merkelige HBO-serien følger dyr i forskjellige situasjoner. En hund prøver å overleve fengselsdommen sin i en hundepark, en gås forsøker seg på en klassereise ved å late som den er en svane. Animals har noen rå gjestestemmer og minneverdige scener. Se hvor du kan streame den her!

9. South Park

South Park har gått utrolig lenge, og nådde et kreativt bunnpunkt for noen år siden. Til dere som har gitt opp South Park har jeg en geledelig melding: Gjengen er morsommere nå enn på lenge! De nyeste sesongene har lekt seg med serialiserte plott over flere episoder, overraskende politiske retninger og selvfølgelig mer vulgært kødd enn du kan tenke deg! Se hvor du kan streame den her.

8. Futurama

Futurama er en av historiens morsomste sci-fi-serier! Den har alltid stått litt i skyggen av storebror The Simpsons, men mens Homer og gjengen gikk tom for energi på starten av 2000-tallet leverte Futurama klassiske episoder også etter sin andre kansellering. Se hvor du kan streame den her!

7. Disenchantment

Og nå har Matt Groening og en annen Simpsons-forfatter gjort sin vri på middelalderfantasy. Denne serien har mer fokus på karakterutvikling og verdensbygging enn syke enkeltepisoder, og kan by på listas eneste kvinnelige hovedperson, den alkoholiserte og frustrerte Princess Bean! Se hvor du kan streame den her.

6. Big Mouth

Det er vanskelig å være sjuendeklassing, og plutselig møte på begynnende pubertet, kåthet og onani, uten å være moden nok til å forstå det. Big Mouth følger en gjeng kids og de svært bokstavelige demonene som terroriserer dem med følelser de ikker er vant til. Skitten humor og empatisk historiefortelling fungerer overraskende godt sammen. Se hvor du kan streame den her!

5. American Dad

Family Guy har hatt sine høydepunkt (særlig i de første par sesongene), men jeg har mye mer til overs for Seth McFarlane og gjengens neste serie, American Dad. Serien følger far, ektemann, CIA-agent og republikaner Stan, hans familie, gullfisken Klaus og romvesenet Roger! Se hvor du kan streame den her.

4. Bob’s Burgers

Dette er kanskje den eneste serien på lista som kan ses av hele familien, men vi regner det som en voksenserie fordi... det ikke er en barneserie. Bob er en arbeiderklassemann som eier og driver en liten burgersjappe, og hans tre barn stikker ut på eventyr. Bob's Burgers byr på et sterkt stemmecast, gode manus og overraskende mange fengende sangnumre. Se hvor du kan streame den her!

3. Archer

Hvis du slår sammen Arrested Development og James Bond får du Archer, en serie med mer action, sex og rusmisbruk enn de fleste kan håpe på å oppleve hele livet. Med en kul tegnestil og noen av streamingverdens tydeligste karakterer har Archer bydd på 9 sylskape sesonger! Se hvor du kan streame den her.

2. Rick and Morty

Rick and Morty er en av de beste, morsomste og mest følelsesladde seriene jeg har sett – dette til tross for at den bygger på en to minutter lang nettvideo om at Doc fra Tilbake til fremtiden forgriper seg på Marty. Serien har noen enormt ambisiøse episoder, men hvis du liker nørdete sci-fi og vanskelige familierelasjoner er det mye å sette pris på. Se hvor du kan streame den her!

1. BoJack Horseman

Ofte får jeg høre at Netflix-serier blir "bedre etter de første fire-fem episodene", og da er det lett å bare droppe serien. BoJack Horseman starter som en litt rar Hollywood-satire satt i en verden der ca halvparten av befolkningen er antromorfiserte dyr, men etterhvert utvikler det seg til en rikt fortalt historie om depresjon og selvdestruktive tendenser. Og så blir det helt vilt morsomt. Se hvor du kan streame den her.

Lyst på flere streamingtips? Meld deg på nyhetsbrevet vårt, rett under denne artikkelen, så får du tips og nyheter tilsendt hver uke!

Nye filmer og serier