Her kan du streame juletradisjonene
Skrevet av:
Publisert:
24.12.2018
Oppdatert:
24.12.2018

Her kan du streame juletradisjonene

Hvert år sender NRK og TV2 de samme juleprogrammene. Her kan du streame dem!

Er du nostalgisk, men mangler lineær-TV? Eller har du ikke tid til å se alle juleklassikerne akkurat når de blir sendt? Vi har samlet opp nesten alt av faste julaften-tradisjoner som blir sendt på TV.

To klassiske titler du inntil videre ikke finner på noen strømmetjenester er Donald Duck og vennene hans, en Disney-kavalkade fra 1958 som har blitt sendt på norsk og svensk TV i mange år, og den svenske kortfilmen Karl-Bertil Jonssons jul. Disse blir, sammen med Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen, liggende på NRK i 7 dager.

Snekker Andersen og julenissen

I 2016 kom det en langfilm basert på Alf Prøysens klassiske historien om snekkern som bytter rolle med julenissen, men NRK holder seg til tradisjonene sine, og sender en ti minutter lang snutt med illustrasjonene fra barneboka. Se hvor du kan streame den her!

Tre nøtter til Askepott

Denne østtysk-sjekkoslovakiske eventyrfilmen fra 1973 har av en eller annen grunn blitt fast inventar på norske TV-skjermer hver jul. Knut Risans fortellerstemme/dubbing er like lun som den er latterlig. I skrivende stund er den ikke å finne i NRKs nettspiller (den vises på TV 11:00), men den kan leies! Se hvor du kan streame den her.

Reisen til julestjernen

Som Snekker Andersen og julenissen har Reisen til julestjernen fått en påkostet nyinnspilling, men NRK sender den klassiske varianten fra 1976. I skrivende stund er den kun tilgjengelig for leie, men den kommer til å ligge i NRK-spilleren fra 12:20. Se hvor du kan streame den her!

Mikke Mus feirer jul

Mens NRK sender en Disney-kavalkade fra 1958, sender TV2 nyere Disney-julefilmer som du kan streame når du vil!

I Mikkes magiske jul - innesnødd i musehuset blir Mikke og vennene hans innesnødd, og bestemmer seg for å feire jul likevel! Se hvor du kan streame den her.

Mikke Mus og vennene hans feirer jul er en samling med tre kortfilmer - én om Ole, Dole og Doffen som vil ha jul hver dag, én om Langbein som vil bevise at nissen er virkelig og én om Mikke og Minni som feirer jul med strengt budsjett. Se hvor du kan streame den her!

Mikkes jul i Andeby er en dataanimert film om at Mikke vil feire jul, men møter motstand fra sure Donald! Se hvor du kan streame den her.

Solan og Ludvig - Jul i Flåklypa

TV2 sender selvfølgelig litt Flåklypa på julaften. I år sender de ikke Ivo Caprinos Flåklypa Grand Prix fra 1975, men den nydelige dukkeanimasjonsfilmen Jul i Flåklypa fra 2013. Se hvor du kan streame den her!

Hvis du er så nostalgisk anlagt at du nekter å godta 2013-versjonen av Kjell Aukrusts Flåklypa-univers kan du streame klassikeren Flåklypa Grand Prix her.

Lyst på flere streamingtips? Meld deg på nyhetsbrevet vårt, rett under denne artikkelen, så får du tips og nyheter tilsendt hver uke!

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie