Thorbjørn Harr spiller i ny Disney-film
Skrevet av:
Publisert:
11.12.2018
Oppdatert:
11.12.2018

Thorbjørn Harr spiller i ny Disney-film

Vikings-stjernen skal spille i hundekjøring-filmen Togo.

Thorbjørn Harr, kjent fra Vikings, Askeladden, 22 July og Kielergata, skal spille i en ny film om hundekjøring mot blant annet Willem Dafoe (Spider-Man, The Grand Budapest Hotel, legendestatus). Dette melder The Hollywood Reporter.

Filmen, som for tiden er under innspilling i Canada, har tittelen Togo, og handler om det historiske Serumløpet til Nome.

Serumløpet til Nome

Løpet var en sledehund-stafett til byen Nome i Alaska som fant sted i 1925, og var også kjent som «kappløpet med døden».

Stafetten oppsto som en følge av at den isolerte byen Nome opplevde et utbrudd av sykdommen difteri. 20 hundespann kjørte medisin mot sykdommen 100 mil gjennom Alaskas på fem døgn for å stoppe epidemien.

Filmen følger sannsynligvis lederhunden Togo, som ledet norskfødte Leonhard Seppala gjennom 420 km av stafetten.

Les også: Kan få rollen som Geppetto

Strømmetjenesten Disney+

Togo skal dukke opp på Disneys nye strømmetjeneste Disney+, som kommer til USA til neste år. Vi aner fortsatt ingenting om når tjenesten kommer til Norge, men med lovnader om en ny Lady og landstrykeren-film, en Muppets-serie, tre nye Star Wars-serier og serier basert på Marvel og Pixars filmer, er det ikke rart vi gleder oss.

Disney+ skal også visstnok streame hele Disneys film-bibliotek, som ser ut til å vokse nå som Disney er i gang med å kjøpe opp 21st Century Fox.

Nye filmer og serier