10 true crime-tips du kan streame nå
Skrevet av:
Publisert:
10.12.2018
Oppdatert:
09.12.2019

10 true crime-tips du kan streame nå

Nordmenn elsker drap og krimgåter, fiktive så vel som virkelige. Her er ti hete true crime-tips fra Streamingguiden!

Bortført innen synsvidde

Det er 1974, vi følger en mormonerfamilie med en tolv år gammel datter som blir bortført. Så kommer aliens, en sinnssyk terapeut, moren og faren som blir forført av samme mann, og enda en kidnapping!

Du tror kanskje dette er spoilers, men jeg skummer bare overflaten. På halvannen time har denne dokumentaren flere helsprø vendinger enn noen krimforfatter kan slippe unna med.

Se hvor du kan streame den her!

Say Her Name: The Life and Death of Sandra Bland

I 2015 ble 28 år gamle Sandra Bland arrestert for en trafikkforseelse. Tre dager senere ble hun funnet hengt på cella si. Var det et selvmord, eller et rasistisk motivert drap? Denne HBO-dokumentaren undersøker!

Se hvor du kan streame den her.

Gåten Orderud

Hvor kom sokken fra? Er det en pistol under terrassen? Er det umulig å være voldelig drapskvinne hvis man også er «sprek»? Du ligger langt etter på kontor-smalltalken hvis du ennå ikke har sett Gåten Orderud.

Se hvor du kan streame den her!

Making a Murderer

Steven Avery ble fengslet for et drap han ikke utførte, for så å bli fengslet for et drap han kanskje utførte. Dette var vel starten på den store true-crime-TV-bølgen som far feid over oss de siste årene, men sesong 2 er også verdt å sjekke ut!

Se hvor du kan streame den her.

Onde planer

Hvis du har sett den litt smakløse komedien 30 Minutes or Less kjenner du kanskje igjen saken - et pizzabud fikk en bombe rundt halsen og ble tvunget til å rane en bank før bomben gikk av. Denne serien går inn på de syke menneskene som kan stå bak dette.

Se hvor du kan streame den her!

Falske forklaringar

Denne danske dokumentaren handler om falske tilståelser. Hvert år tilstår veldig mange amerikanere lovbrudd de ikke har utført, og forsvarsadvokaten Jane Fisher-Byrialsen mener politiet bruker umoralsk og ulovlig press i avhør!

Se hvor du kan streame den her.

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

Robert Durst var en kjip, søkkrik mann som tilsynelatende begikk tre drap helt uten konsekvenser. Dette portrettet går gjennom sakene og livet hans, og intervjuet blir gradvis opphetet fram til den urovekkende twist-avslutningen.

Se hvor du kan streame det her!

Wild Wild Country

Dette er en dokumentarserie om Rajneeshpuram, en sekt som på 80-tallet slo seg ned i en småby i Oregon. Overlevende intervjuobjekter forteller om forgifting, komisk lokalpolitikk, pussig sex, påsatte branner og trafficking av uteliggere!

Se hvor du kan streame det her.

Hvem skjøt Biggie og Tupac?

To av verdens største rappere ble skutt og drept med måneders mellomrom. 20 år senere er fremdeles ingen dømt for drapene, og denne dokumentaren er på utkikk etter svar.

Se hvor du kan streame den her!

Mysteriet Patty Hearst

Patricia Hearst var en steinrik arving som ble kidnappet av en radikal terrorgruppe i 1974. Kort tid etterpå annonserte hun at hun støttet gruppen, og begikk selv bevæpnede ran og terrorhandlinger, før hun ble befridd og tok avstand fra hendelsene.

Se hvor du kan streame den her!

Nye filmer og serier