Julefilmene med ubrukelige titler
Skrevet av:
Publisert:
30.11.2018
Oppdatert:
06.12.2019

Julefilmene med ubrukelige titler

Tim Allen spilte julenissen i en serie med tre filmer: Nå er det jul... igjen (1994), Julenissen (2002) og Julenissen 3 (2006).

Tim Allens julenissefilmer kom ut mellom 1994 og 2006, og alle er tilgjengelig for streaming. Men det er kanskje ikke så lett å vite at dette er en hyggelig juletrilogi når titlene ikke henger på greip! Vi er her for å hjelpe.

Nå er det jul... igjen

På engelsk heter serien The Santa Clause, grovt oversatt til «Nisseklausulen», fordi den første filmen åpnet med at Tim Allen var en helt vanlig fyr som ved en klumsete feil klarte å drepe julenissen, og derfor blir nissen selv. Vanskelig å oversette tittelen, så da gikk Disney for den nye tittelen Nå er det jul... igjen.

Se hvor du kan streame den her!

Julenissen

Åtte år etter originalen kom det ennå en film med Tim Allen som julenisse. Når filmen åpner har han tilbragt de siste åtte som nisse, men det viser seg at det finnes enda en klausul - han må finne seg en kone! Disney tenkte kanskje at det ville være rart å kalle filmen Nå er det jul... igjen... igjen, så de gikk for det enkleste valget: De kalte filmen Julenissen.

Se hvor du kan streame den her!

Julenissen 3

Men så fant amerikanerne ut at to filmer ikke var nok - de trengte en tredje film i Nisseklausul-serien. I denne filmen finner Tim Allens julenisse ut at det finnes enda en klausul - som gjør det mulig for han å slutte å være nisse. Disney tok en runde med seg selv, og endte opp med tittelen Julenissen 3.

Se hvor du kan streame den her!

Nye filmer og serier