Netflix lanserer norske Battle globalt
Skrevet av:
Publisert:
13.11.2018
Oppdatert:
13.11.2018

Netflix lanserer norske Battle globalt

Dansefilmen Battle skal ligge på Netflix over hele verden fra 1. desember, men vi nordmenn må vente litt lenger.

Den norske filmen Battle skal ifølge Filter og Rushprint lanseres i hele verden på Netflix. Norges første dansefilm ble regissert av Katarina Launing og hadde Lisa Teige fra Skam i hovedrollen som Amalie, en rik ballettdanser som mister kontroll over livssituasjonen sin når pappa går konkurs, men oppdager en ny verden og en ny danseform når hun møter Mikael, spilt av Fabian Svegaard Tapia.

Filmen gjorde det greit på norske kinoer, med 44 000 besøkende, og snart skal blant annet spanske, kinesiske og amerikanske seere bli kjent med historien. Strømmetjenesten annonserer i dag at de har kjøpt rettighetene til filmen, som skal lanseres internasjonalt 1. desember, men må gå av kino og ta en tur innom leietjenestene før den blir sluppet på norsk Netflix om et år.

Norske serier som Vikingane/Norsemen har tidligere fått internasjonale lanseringer, men dette er første gang en norsk film lanseres globalt på tjenesten. Mens den serien, i likhet med blant annet Kon-Tiki, ble spilt inn på både norsk og engelsk, er Battle en helnorsk film som skal bli dubbet til en rekke språk i forkant av lanseringen. Vi håper vi får høre Lisa og Fabian snakke både indisk og fransk når Netflix omsider gjør filmen tilgjengelig her hjemme!

Nye filmer og serier