Topp 10 Stan Lee-filmer
Skrevet av:
Publisert:
13.11.2018
Oppdatert:
13.11.2018

Topp 10 Stan Lee-filmer

Natt til tirsdag døde Stan Lee, 95 år gammel, Marvels tidligere redaksjonsleder, formann og ansikt utad.

Gjennom samarbeid med Steve Ditko, Jack Kirby og Larry Lieber sto Lee bak The Avengers, Spider-Man, The Fantastic Four og flere andre Marvel-favoritter. Dette er en høyst personlig liste over mine favoritt-Stan Lee-filmer.

10. Spider-Man: Homecoming

Den tredje filmversjonen av Peter Parker/Spider-Man er den yngste, den mest fargerike og energiske. Hovedkarakterene ligger nærmere tegneserie-versjonen fra sekstitallet enn noengang, og gir fra seg vittigheter og nørdete iver til høyre og venstre. Se hvor du kan streame den her!

9. X-Men: First Class

Den femte X-Men-filmen kastet skuespillerne og kronologien fra de fire første ut vinduet, og dro tilbake til 60-tallet, der tegneseriene også startet. X-Men har alltid vært en metafor for marginaliserte og misforståtte grupper, og i denne særdeles underholdende filmen får mutanter både drepe nazister og forårsake Kubakrisen. Se hvor du kan streame den her!

8. Doctor Strange

Doctor Strange tar oss inn i den rareste, mest «kosmiske» delen av Marvel-universet, med Inception-på-syre-bilder og abstrakte temaer. Stan Lee og Steve Ditko dro trollmannkarakteren sin i stadig snodigere retninger, og dette følges opp i filmen med trippy elementer som tidssløyfen med Dormammu. Se hvor du kan streame den her!

7. Ant-Man

Det er gøy når store ting blir små og små ting blir store. Ant-Man var en av Lees favorittkarakterer, og selv om tegneseriene hadde blitt latterliggjort i flere år viste det seg at publikum var helt med på leken. Ant-Man er en lettbeint, varm og morsom Marvel-film der bygninger blir trillekofferter og actionsekvensen ved klimaks foregår på en liten jentes soverom! Se hvor du kan streame den her!

6. Thor: Ragnarok

Stan Lee-karakterene Hulken og Thor møtes i det pussige Marvel-kosmoset i en Marvels kanskje morsomste film. New Zealandske Taika Waititi, mest kjent for små komedier som Boy og What We Do in the Shadows, tok med seg sin særegne humor til gigabudsjett-tegnefilm-verden, og lagde den artigste Marvel-filmen hittil. Se hvor du kan streame den her!

5. X-Men 2

X2 er kanskje den første tegneseriefilmen som virkelig skjønte hva den gjorde. Mutantene, kledd i svart skinn og med praktiske sveiser, ligner ikke særlig på tegneserievariantene, men fra åpningssekvensen på Det Hvite Hus, gjennom Nightcrawlers vonde forhistorie og fram til den dramatiske avslutningen klarer X-Men 2 å kombinere moderne blockbuster-elementer med bildebruken og karakterene fra Stan Lees verden. Se hvor du kan streame den her!

4. Spider-Man 2

Tobey Maguire er ti år for gammel for rollen sin. Det er det eneste vonde ordet jeg har om Spider-Man 2, som bygger på Stan Lees «Spider-Man No More»-historie fra tegneserie og bruker karakterskuespiller Alfred Molina mesterlig som Doctor Octopus, en forsker som går amok etter at han har feilet dramatisk. Se hvor du kan streame den her!

3. Black Panther

Jeg tror jeg må roe ned med Black-Panther-anbefalinger en stund. Black Panther er en av de mest populære filmene på Streamingguiden, og det er en film om Afrika fra 2018, men det er også en av de aller beste Stan Lee-filmene. Hvis du fortsatt ikke har sett den kan du se hvor du kan streame den her!

2. Iron Man

Den første filmen i det såkalte cinematiske universet følger Tony Stark, en våpen-milliardær som blir tvunget til å endre både livet og bedriften sin for å redde seg selv og verden. Rammeverket resten av Marvel-filmene er bygget på er sterkt, og Robert Downey Jr. viste seg som en av våre mest sjarmerende filmstjerner. Se hvor du kan streame den her!

1. The Avengers

Nå som vi har sett 60 karakterer fra andre filmer dele skjermen i Avengers: Infinity War er det lett å glemme hvor revolusjonerende ideen om en Avengers-film var for noen år siden. Tordenguden Thor, etterretningssjefen Nick Fury og en fyr som er veldig flink til å skyte piler har ikke noe å gjøre i et rom sammen, og det var nettopp det filmen spilte på- dette er ikke et lag, men de må bli det for å redde alt de er glade i. Se hvor du kan streame den her!

Lyst på flere streamingtips? Meld deg på nyhetsbrevet vårt, rett under denne artikkelen, så får du tips og nyheter tilsendt hver uke!

Nye filmer og serier