10 slasher-tips fra Streamingguiden
Skrevet av:
Publisert:
29.10.2018
Oppdatert:
02.01.2020

10 slasher-tips fra Streamingguiden

Nå er det ikke lenge til de av dere med en aversjon mot Halloween kan puste lettet ut, men hvis du fortsatt trenger noen brutale drap for å få Halloween-stemning denne uka, har vi samlet et knippe slasher-favoritter!

Halloween (2018)

Tre filmer i serien heter «Halloween» og to heter «Halloween II», men originalen er for tiden ikke tilgjengelig på noen norske strømmetjenester! Fjorårets Halloween var en solid skrekkfilm som ignorerte handlingen fra de foregående ni Halloween-filmene, og fulgte opp Jamie Lee Curtis' karakter Laurie 30 år etter Michael Myers' angrep i Halloween (1978). Se filmen både fans og kritikere elsker, før oppfølgerne, Halloween Kills og Halloween Ends, kommer på kino!

Se hvor du kan streame den her.

You’re Next

Lavbudsjetts-slasher fra 2011 med innslag av både humor og mordmysterium. En familie er samlet på ferie for å feire bryllupsdagen, men blir drept én etter én av noen mystiske maskerte kjeltringer. Denne brutale kultfilmen byr på gørr og oppfinnsomme skrekkscener, for de av dere som tør!

Se hvor du kan streame den her.

Skrik

Nittitallsironien inntar slasher-verden i denne Wes Craven-dekonstruksjonen om en gjeng tenåringer som har sett altfor mye skrekkfilm, men likevel ikke kan lære av feilene drapsofrene alltid gjør. Med humor, ekte grøss og tidenes kanskje beste åpningsscene satte den slasheren tilbake på kartet!

Se hvor du kan streame den her.

A Nightmare on Elm Street

Ikke engang drømmene dine er trygge, for der kan du møte den brente seriemorderen Freddy Krueger, som kutter deg i småbiter med knivhanskene sine! Slasheren møter det absurde og overnaturlige i denne visuelt oppfinnsomme slasherklassikeren. Er du klar for en marerittkveld uten like?

Se hvor du kan streame den her!

The Texas Chainsaw Massacre

Kannibalfamilier er kjipe å møte på, og denne filmen, merkelig nok løst basert på samme hendelse som Psycho bygger på, men stilfulle studiobilder i svart-hvitt er byttet ut med skitten lavbudsjettsestetikk og håndholdt kamera, som gjør opplevelsen desto mer virkelig og grusom. Kos deg med Leatherface og vennene hans i kveld!

Se hvor du kan streame den her.

Friday the 13th

Den streiteste streite slasherserien følger ungdommer på sommerleir som blir drept for å ha sex og gjøre andre syndige ting. Ingen hockemaske og nesten ingen Jason Vorhees i den første filmen, men til gjengjeld er det den sterkeste og skumleste i hele serien, så ta turen til din favoritt-strømmetjeneste!

Se hvor du kan streame den her.

Fritt vilt

Norsk sjangerfilm gjorde det utrolig bra i en periode, da vi kvernet ut monsterfilmer og skrekk. En av de enkleste og beste var Fritt vilt-serien, som herjet annethvert år fra 2006 til 2010. En gjeng ungdommer skal på skitur, men blir drept av en lettere overnaturlig morder. Spenning, ekle bilder og noen virkelig gode skuespillerprestasjoner løfter ihvertfall de første to filmene, så sett av kvelden!

Se hvor du kan streame den her.

Tenebre

Dario Argento regnes som Italias største skrekkregissør, og Tenebre er hans mest personlige og kanskje beste film, med et drap ca. hver tiende minutt. Filmen bygger på kritikk og anger Argento fikk rundt framstillingen av vakre kvinnelige drapsofre, og følger en forfatter som finner ut at en seriemorder er hans største fan.

Se hvor du kan streame den her!

The Strangers

Tre mennesker på en hytte blir tilfeldige ofre for tre maskerte mennesker i denne intense slasheren fra 2008. Angrepet er plutselig, intenst og tilsynelatende meningsløst, og spenningen er til å ta og føle på, ihvertfall gjennom filmens mesterlige første time. Dette er enkel, god og vond skrekk, med Liv Tyler i hovedrollen.

Se hvor du kan streame den her!

Psycho

Sammen med britiske Peeping Tom får Psycho æren av å ha startet slasher-sjangeren, og selv om skrekken har utviklet seg mye siden 1960 er denne Hitchcock-filmen fortsatt en intens og gripende opplevelse, med overraskelser underveis og en fascinerende skurk!

Se hvor du kan streame den her.

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie