7 filmer om Afrika
Skrevet av:
Publisert:
25.10.2018
Oppdatert:
25.10.2018

7 filmer om Afrika

Mordene i Kongo dunker inn på kino denne uka, og hvis du er som oss gleder du deg nok til å se Aksel Hennie og Tobias Santelmann ta seg til rette i Afrika! Derfor har vi samlet et knippe filmer med handling satt til Afrika, som du kan sjekke ut!

Black Panther

Afrofuturisme er en science fiction-gren som har lagt seg ut i tegneserier, bildekunst og musikk, men Black Panther var første gang vi så det på film! Et knippe av verdens beste skuespillere spiller ut rå actionsekvenser med autentiske aksenter og heftig fargebruk i en av Marvels beste filmer. Stream den nå.

Løvenes konge

Denne Hamlet/Jungelboken-historien satt til savannen er en av Disneys beste filmer, og åpningsmusikken med koret til Lebo M sitter dypt inne hos de fleste født mellom 1985 og 2000, selv om de færreste aner hva ordene betyr. En animert klassiker de fleste kunne trengt et gjensyn med!

Beasts of No Nation

Så skifter vi tone veldig raskt, og beveger oss over til Netflix-filmen Beasts of No Nation, et tungt krigsdrama om en barnesoldat. Det er brutalt, vondt men også inspirerende, og både den lille gutten i hovedrollen og Idris Elba som kommandanten hans leverer fantastiske prestasjoner. Sjekk den ut!

The Constant Gardener

Ralph Fiennes er en britisk diplomat i Kenya som prøver å løse drapet på kona hans, spilt av Rachel Weisz. En gripende og tankefull thriller med kjærlighet, korrupsjon og ulovlig testing av medisiner. Hvis du er Netflix-abonnent er filmen tilgjengelig gratis!

The Last King of Scotland

Det hadde vært lett å gjøre narr av diktatoren Idi Amin, som blant annet utnevnte seg selv til konge av Skotland, hvis han ikke også drev systematisk utryddelse av etniske grupper og politiske motstandere. Forest Whitaker er intens som den sinnsyke lederen av Uganda i dette dramaet fra 2006. Strøm det fra din nærmeste tjeneste nå!

The Gods Must Be Crazy

En Sør-Afrikansk komedie om en mann som aldri har møtt verden utenfor stammen sin, som plutselig oppdager en colaflaske. Dette ble en av historiens mest populære filmer da den dukket opp i 1980, og den er fortsatt like varm, engasjerende og underholdende! Lei den i kveld hvis Mordene i Kongo er ett hakk for mørkt for deg!

Captain Phillips

Paul Greengrass, for tiden kino- og streaming-aktuell med July 22, regisserte denne actionthrilleren i 2013, basert på den sanne historien om kapteinen på MV Maersk Alabama, som ble kapret av somaliske pirater. Filmen har en knallsterk Tom Hanks, og var spillefilmdebuten til Barkhad Abdi. Finnes på Netflix, og en bunch andre tjenester.

Nye filmer og serier