9 moderne noir-filmer du kan streame nå!
Skrevet av:
Publisert:
19.10.2018
Oppdatert:
01.04.2020

9 moderne noir-filmer du kan streame nå!

Film noir er et navn franske kritikere ga til mørke amerikanske detektivfilmer på 1940-tallet, men sjangeren døde ikke der. Trenger du noen farlige damer og svette menn med voiceover denne påsken? Sjekk ut disse!

Oldboy

Denne blodige actionfilmen fra 2003 følger en fyr som har vært holdt fanget i 15 år, helt uten å vite hvem som gjorde det eller hvorfor. Konspirasjon, vold og koreansk action er en heftig kombinasjon, så styr unna Spike Lees amerikanske remake, og strøm denne neo noir-mesterverket på Netflix eller SF Anytime!

Se hvor du kan streame den her

Mulholland Drive

Det er ikke uvanlig å bli forvirret av handlingen i en film noir, men David Lynch er overhodet ikke interessert i å fortelle deg hva som foregår i denne mørke kunst-thrilleren. Noen elsker det, andre hater det, finn ut hvor du står ved å sjekke den ut på Streamingguiden!

Se hvor du kan streame den her

Training Day

Ethan Hawke har første dag på politijobben, og er ikke forberedt på at partneren hans er et monster. En enkel oppskrift på intenst, mørkt politidrama, tilgjengelig på en pen haug leietjenester.

Se hvor du kan streame den her

Road to Perdition

Irsk-amerikansk organisert kriminalitet på 1930-tallet, Tom Hanks, Paul Newman og Jude Law. Når Tom Hanks' kone og sønn blir myrdet, tvinges han og hans gjenlevende sønn til å flykte. På flukt planlegger Hanks hevn over mannen som tok livet av familien hans.

Se hvor du kan streame den her

Sin City

Nittitalls-tegneserier var delt i to kategorier: Tunge serier for voksne var i svart-hvit og actionfylte serier var i farger. Noir-fetishiseringen i Sin City gjorde den litt for hard for det kommersielle publikummet, samtidig som serien hadde guttete og banal action nesten tom for refleksjon, så de gikk for begge deler - svart, hvit og farger - en tydelig stil som filmen fulgte til punkt og prikke. Stor moro :)

Se hvor du kan streame den her

The Man Who Wasn’t There

Coen-brødrene har en stor kreativ gjeld til noir-sjangeren, og sjelden kommer det tydeligere fram enn i denne svart-hvitt-filmen fra 2001, med Billy Bob Thornton i hovedrollen som en uberørt barberer med stadig større problemer.

Se hvor du kan streame den her

Blade Runner 2049

Oppfølgeren til Blade Runner er lang, visuelt slående og veldig mørk. Harrison Ford er tilbake, og Ryan Gosling spiller mer eller mindre samme noir-karakter som han gjør litt senere i lista. Sjekk den ut på en av strømmetjenestene som leier den ut!

Se hvor du kan streame den her

Memento

Internetts favorittregissør Christopher Nolan fikk sitt gjennombrudd med denne thrilleren fra 2000 om en mann som lider av hukommelsestap, fortalt med mystisk struktur og en punchy avslutning. Filmen er tilgjengelig gratis på TV 2 Sumo, så sett gjerne av kvelden!

Se hvor du kan streame den her

Drive

Blod, krim, biler, Ryan Gosling i rar jakke som hører på radio, dette er ren filmglede i moderne noir-form. Drive var danske Nicolas Winding Refns internasjonale gjennombrudd, og førte til enda sykere noir-eksperimenter som Only God Forgives. Hvis du er like glad i å se på Ryan Gosling tenke som vi er, ta en tur til Streamingguiden.

Se hvor du kan streame den her

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie