10 norske animasjonsfilmer du kan streame nå!
Skrevet av:
Publisert:
19.10.2018
Oppdatert:
23.03.2020

10 norske animasjonsfilmer du kan streame nå!

Kutoppen er å se på kino, men du vil kanskje holde deg hjemme? På Streamingguiden kan du finne ut akkurat hvor filmen du vil se er tilgjengelig, og vi stiller med tips til norske animasjonsfilmer!

Kaptein Sabeltann

Kaptein Sabeltann, den hvite og svarte piraten med et sinneproblem og catchy sanger, har figurert i utallige sceneshow, en TV-serie, en live action-film og en kommende dataanimert langfilm, men denne tegnefilmen fra 2003 er verdt å sjekke ut!

Se hvor du kan streame den her

Solan, Ludvig og Gurin med reverompa

For tiden går den femte filmen om Solan og Ludvig på kino, men denne tegnefilmen fra 1998 er en snodig og karaktertro pakke du kanskje ikke har fått med seg. Stream den i dag!

Se hvor du kan streame den her

Elias og kongeskipet

Barna går aldri lei av redningsskøyta Elias, og den første (samt den andre og tredje) Elias-filmen er tilgjengelig gratis for CMore-abonnenter!

Se hvor du kan streame den her

Slipp Jimmy fri

Denne norsk-britiske samegangsterkomedien av undergrunnstegner Christopher Nielsen er kanskje den eneste animasjonslangfilmen for voksne vi har her i landet!

Se hvor du kan streame den her

Hokus pokus Albert Åberg

Den norske Oscar-vinneren Torill Kove stjal Albert Åberg fra svenskene, og lagde denne trivelige og autentiske barnefilmen i 2013. Barn og nostalgiske voksne kan storkose seg med Albert, som blant annet ligger på Netflix!

Se hvor du kan streame den her

Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin

Knutsen og Ludvigsens underfundige verden ble bragt til live i denne filmen fra 2015. Løst basert på et manus duoen selv skrev for mange tiår siden, og med plass til flere av de beste låtene i ny drakt. Sjekk den ut, men sørg for at du ikke viser den til en bergenser!

Se hvor du kan streame den her

Kurt blir grusom

Erlend Loes Kurt-bøker har lært mange barn om verdens onder og verdien av tørr humor, og i 2008 ble Kurt blir grusom, boka om Kurts frustrasjon over å ikke ha mange penger eller være viktig, filmatisert med Atle Antonsen i hovedrollen. Finn den på en strømmetjeneste i ditt digitale nabolag!

Se hvor du kan streame den her

Jul i Flåklypa

Den nye runden med dukkeanimerte Flåklypa-filmer med sparket i gang med denne enkle, varme og morsomme julefilmen fra Rasmus Sivertsen, regissøren av ca. halvparten av filmene på denne lista, bak roret! Det er ikke jul helt ennå, men ta deg en tur til Netflix eller TV 2 Sumo!

Se hvor du kan streame den her

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Denne filmen fanger sjela til Thorbjørn Egners klassiske bok/hørespill/teaterstykke, med nydelig dukkeanimasjon og noen rå Katzenjammer-versjoner av barnesangene. Hvis du har TV 2 Sumo byr Hakkebakkeskogen på en varmt anbefalt familiekveld!

Se hvor du kan streame den her

Flåklypa Grand Prix

Nå har vi kommet til listas eneste garanterte punkt: Flåklypa Grand Prix, Norges første og mest elskede animerte langfilm. Ivo Caprino skapte en klassiker alle nordmenn har et forhold til, som både barn og foreldre kan sette stor pris på. Få HDMI-en til å virke, len deg tilbake i hjørnesofaen og ta et gjensyn med den originale Flåklypa!

Se hvor du kan streame den her

Kinofilmer du kan kjøpe eller leie