Her kan du strømme X-Men-filmene
Skrevet av:
Publisert:
14.05.2018
Oppdatert:
07.06.2019

Her kan du strømme X-Men-filmene

Vår nye streamingguide hjelper deg med å strømme X-Men-universet. I riktig rekkefølge.

Du er ikke helt klar for å se "X-Men: Dark Phoenix" før du har brukt 35 timer på å streame resten av X-Men-serien. Men X-Men-universet er stort og komplisert. Hvor skal du begynne, når franchisen har en haug av filmer og komplisert kronologi?

Vi har gjort tung research, og kommet fram til at dette er den beste rekkefølgen:

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Vi starter kvelden med vårt aller første møte med Ryan Reynolds som Wade Wilson/Deadpool. X-Men Origins: Wolverine er kanskje en av seriens svakere filmer, men den leverer med flere gode actionscener, en historie som strekker seg fra 1845 til trygt inn på åttitallet og Hugh Jackmans Wolverine i fullt fokus.

Søk opp X-Men Origins: Wolverine i Streamingguiden her!

X-Men (2000)

Den første store superhelt-lag-filmen skapte bølger i 2000. Mye er på plass: Det store karaktergalleriet er spennende, bruken av mutanter som en metafor for homofile og andre undertrykkede grupper er en tankevekker. Effektene har ikke tålt tidens tann like godt, men hvis du ikke har sett den første X-Men-filmen burde du ta en titt i kveld.

Søk opp X-Men i Streamingguiden her!

X-Men 2 (2003)

X-Men 2 er en av seriens absolutte høydepunkter, med noen rå actionsekvenser og kanskje det manuset som får best utnytte av Ian McKellen, Patrick Stewart og resten av det enorme ensemblet. Denne burde du sjekke ut på din favoritt-strømmetjeneste!

Søk opp X-Men 2 i Streamingguiden her!

X-Men: The Last Stand (2006)

Den tredje X-Men filmen er ingen klassiker, men har noen kule actionsekvenser, flere dramatiske (om ikke permanente) dødsfall og bygger på Joss Whedons versjon av tegneserien «Astonishing X-Men». Hvis du første skal bruke 20 timer på å se X-Men-filmer, ser vi ingen grunn til å hoppe over denne.

Søk opp X-Men: The Last Stand i Streamingguiden her!

The Wolverine (2013)

The Wolverine var den første «voksne» filmen om Wolverine, satt i Japan, med en mørkere og tregere historie. Wolverine føler seg skyldig for Jean Greys død, en mann han reddet under andre verdenskrig ønsker å ta over Wolverines udødelighet og yakuza angriper. En heftig og severdig actionfilm!

Søk opp The Wolverine i Streamingguiden her!

X-Men: First Class (2011)

X-Men: First Class var planlagt som en rask spin-off. Kick-Ass-regissør Mathhew Vaughan fikk manuset til den planlagte filmen X-Men Origins: Magneto og 13 måneder til å skrive om, spille inn og levere en ny X-Men-film satt til 60-tallet. Filmen er morsom, original og leker seg både med tegneseriene og elementer fra de tidligere filmene.

Søk opp X-Men: First Class i Streamingguiden her!

X-Men: Days of Future Past (2014)

Her blir ting snodige. Regissør Bryan Singer kom tilbake for å forsøke å rydde opp i den rotete serien. Nåtidens X-Men (castet fra X-Men 1-3) lever i et dystopisk helvete, og Wolverine må reise tilbake til 70-tallet (der castet fra First Class befinner seg) for å hindre denne versjonen av historien fra å utspille seg.

én strømmeplattform finner du dessuten «The Rogue Cut», med en ekstra sekvens der Professor X og Magneto finner Rogue.

Søk opp X-Men: Days of Future Past i Streamingguiden her!

X-Men: Apocalypse (2016)

Castet fra First Class er tilbake, nå på 80-tallet, uten at det har eldret dem nevneverdig. Nå møter de også yngre utgaver av Cyclops, Jean Grey og Storm, og jobber sammen for å stoppe verdens første mutant, Apocalypse, fra å ødelegge verden.

Søk opp X-Men: Apocalypse i Streamingguiden her!

Deadpool (2016)

Denne håper vi du har fått med deg! Ryan Reynolds dreper skurker og er morsom i to timer, med vitser på bekostning av han selv, tegneserier og superheltfilmer. Inni der får den tid til litt tragisk forhistorie og en veldig morsom sexscene, men filmen er på sitt beste når vold, vitser og slapstick kombineres. Strøm den i kveld, da!

Søk opp Deadpool i Streamingguiden her!

Logan (2017)

Det er 2029, ingen mutanter har blitt født siden 2004, verden har gått til helvete igjen, Wolverine har blitt gammal og nesten alt håp er ute. Denne filmen er mørk, har noen brutale scener, og Hugh Jackman gir absolutt alt i hans påstått siste X-Men-film. Rått opplegg, og en veldig god avslutning!

Søk opp Logan i Streamingguiden her!

Legion (2017-)

Hvis du er veldig ambisiøs, kan du følge opp de ti X-Men-filmene du nettopp har sett med en X-Men-serie. Noah Hawley, forfatteren bak TV-versjonen av Fargo, fikk etter alt å dømme full kreativ frihet da han skrev denne serien løst basert på X-Men-skurken Legion, som er Professor X sin sønn. Serien er pussig, minner om veldig lite annet og vi aner ikke hvor i X-Men-universet den foregår, men sjekk den ut!

I fjor høst begynte også enda en X-Men-TV-serie, The Gifted, men den er hittil ikke tilgjengelig på noen norske strømmetjenester, så her får vi smøre oss med tålmodighet.

Søk opp Legion i Streamingguiden her!

Nye filmer og serier